برندهای بزرگ و ثروتمند جهان، استراتژیهای بازاریابی مخصوص خود دارند که شرکتهای کوچک نیز میتوانند درسهایی از آنها بیاموزند.
برندسازی و استراتژی بازاریابی برند، هنری است که نیاز به تماشا کردن دوره آنلاین بازاریابی دیجیتال و بررسی زیاد دارد. افراد فعال در این زمینه میتوانند با بررسی روندهای این کار در شرکتهای دیگر، سرنخها و روشهای مخصوص شرکت خود را بیاموزند.
در دوران کنونی کسب و کار، برندها بهسرعت در حل رشد هستند. بازاریابی شبکههای اجتماعی در حال رشد سریع در شرکتها است و پتانسیل بالایی برای مشهور شدن برندها ایجاد کرده است. در این دوره جامع بازاریابی دیجیتال میان شرکتهایی با بودجههای هنگفت، استراتژیهایی آموزنده دارند که مشاهده و یادگیری از موفقیتها و شکستهای آنها، تنها نیاز به مشاهده و دقت دارد. در ادامهی این مطلب زومیت به بررسی شکستها و موفقیتهای اخیر برندسازی پنج برند مشهور میپردازیم.
مقالههای مرتبط:
نایک و دیزنی از چه نکاتی در بازاریابی برند استفاده میکنند
بازاریابی احساسی، موفقتر از بازاریابی محصولات
Pepsi
در چند وقت اخیر، کمپینی با حمایت پپسی در شبکههای اجتماعی مشهور شد. این برند تلاش میکرد تا اخبار و نظراتی در مورد اسنکهای مخصوص بانوان منتشر کند. فعالیت شدید پپسی در شبکههای اجتماعی باعث آموزش جامع بازاریابی آنلاین شد بازخوردهای زیادی در این مورد منتشر شود. اکثر کاربران به این حرکت واکنش نشان دادند و در توییتها و پستهای خود، عنوان کردند که مشکلات زنان در جهان بسیار بیشتر و مهمتر از مواردی است که پپسی و همکاران به آن میپردازند. شخصیتهای مشهور شبکههای اجتماعی نیز واکنشهایی منفی نسبت به این حرکت داشتند.
درسی که از این اتفاق میتوان گرفت این است که پیش از شروع هر کمپین و اعلام رسمی در مورد آن، تمام جوانب را بسنجیم و منتظر انواع پاسخها از طرف کاربران باشیم. به بیان دیگر باید آمادگی پاسخگویی به انتقادها را داشته باشیم و پیامهایی را برای آن آماده کنیم. نکتهی مهم دیگر این است که پیش از شروع هر کمپین بازاریابی، در مورد پیامدهای آن مطالعه کنیم و به نکاتی بپردازیم که بحث روز شبکههای اجتماعی باشند.
پپسی
RAM
تبلیغات مرتبط با لیگ ورزشی Super Bowl در هفتههای اخیر با شدت زیادی منتشر شدند. یکی از شرکتهایی که در این زمینه استراتژی گستردهای داشت، شرکت رم بود. آنها تصمیم گرفتند با صداگذاری روی یکی از سخنرانیهای مارتین لوترکینگ، کمپین تبلیغاتی خود را شکل دهند. این تبلیغات بهخوبی پیش نرفت و اکثر مخاطبان، سبک آنها را بیشرمانه میدانستند.
نکتهی مهمی که این شرکت در استراتژی خود رعایت نکرد، هماهنگی میان بخشها و حفظ زبان برند بود. آنها در تلاش بودند تا نوآوری خاصی در سبک تبلیغاتی خود ایجاد کنند که البته موفق نشدند.
L.L. Bean
از تصمیمات اخیر این برند خردهفروشی میتوان به لغو گارانتی مادامالعمر محصولات اشاره کرد. آنها در آخرین اظهار نظر خود اعلام کردند که این گارانتی را از محصولات خود حذف و در عوض، سیاست بازگشت وجه یکساله را اجرا خواهند کرد. علاوه بر آن، شرکت در مورد مشکلاتی که پس از این مدت پیش خواهد آمد نیز تا حدودی مسئول خواهد بود. این شرکت دلیل اصلی حذف گارانتی را سوء استفادهی افراد از آن عنوان کرده است.
تصمیم شرکت برای حذف گارانتی ابتدا با واکنشهای تند آموزش آنلاین بازاریابی دیجیتال خریداران مواجه شد. آنها دلیل اصلی خرید محصولات این برند را گارانتی مادامالعمر بیان میکردند و تنها به این دلیل حاضر بودند قیمت بیشتری برای محصولات بپردازند و از طرفی شرکت الال بین از واکنش به این اظهار نظرها خودداری کرد. مشتریان وفادار این برند، در شبکههای اجتماعی به حمایت از این تصمیم برخاستند و با دلایل متنوع، از این حرکت استقبال کردند. در نتیجه تصمیمی که میتوانست به ضرر برند تمام شود، تأثیر زیادی روی فروش آنها نگذاشت.
استراتژی این برند در این مورد، بر پایهی اعتماد به مشتریان وفادار طراحی شد. آنها مبارزه را به مشتریان واگذار کردند که در عموم موارد، تصمیمی صحیح است. مشتریان وفادار از جنس خود مردم هستند و صحبتهایشان، تأثیر عمیقتری روی تصمیمگیری دیگران دارد. در نتیجه میتوان ادعا کرد برندی که سابقهی مناسب داشته و توانسته باشد مشتریان وفادار زیادی جذب کند، در این شرایط میتواند به آنها تکیه کند.
brand
CVS
این برند دارویی که در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی فعالیت میکند، بهتازگی تصمیم گرفته است که تصاویر تبلیغاتی محصولات خود را بدون روتوش منتشر کند. آنها ادعا کردند از این پس هیچیک از تصاویر تبلیغات محصولات آرایشی را روتوش نخواهند کرد و علاوه بر آن، محصولات برندهای دیگر با تصاویر روتوششده را با برچسب به فروش خواهند رساند. این تصمیم به آموزش بازاریابی آنلاین خاطر احترام و تشویق افراد به اعتمادبهنفس صحیح گرفته شده است.
درس استراتژی از برند سیویاس، ساخت برندی قوی با پشتوانهی مردم است که بتوان تصمیمات دشوار و ساختارشکنانه را با تکیه بر آن اجرایی کرد.
Gerber
این برند تولیدکنندهی چاقو و ابزارهای کاربردی، در برخی از تبلیغات خود از کودکان استفاده میکنند. آخرین فراخوان عمومی آنها برای جذب کودک، با ۱۴۰ هزار فرم ثبت نام روبرو شد. تصمیم هوشمندانه و شجاعانهی گربر در این موقعیت، انتخاب کودکی مبتلا به سندروم داون بود. آنها پس از ۹۰ سال برای اولین بار از یک کودک با این شرایط استفاده خواهند کرد. تصمیم گربر با واکنشهای مثبت زیادی در شبکههای اجتماعی روبرو شد و افراد، حمایت زیادی از آنها انجام دادند.
گربر با این حرکت نشان داد که به شعار خود با مضمون «Every baby is a Gerber baby» پایبند است. این تصمیم هوشمندانه، تأثیر زیادی روی محبوبیت هرچه بیشتر این برند خواهد داشت.
منیع: زومیت
دیجیتال مارکتینگ ، واژهای که این روزها به وفور شنیده میشود و هر روزه شاهد این موضوع هستیم که افراد بیشتری در سراسر دنیا به دنبال راه اندازی کسب و کار اینترنتی و گسترش و تبلیغ محصولات و خدمات خود از طریق اینترنت روی میآورند. امروزه دسترسی به اینترنت آنقدر فراگیر شده که اکثر امور مرتبط به بشر در حال کامپیوتری شدن شده و به صورت آنلاین صورت میگیرد و در این میان بزرگترین دغدغه همه کسب و کارهای کوچک و بزرگ انتخاب بهترین روش برای بازاریابی محصولات و خدماتی است که ارائه میدهند.
دیجیتال مارکتینگ ، واژهای که این روزها به وفور شنیده میشود و هر روزه شاهد این موضوع هستیم که افراد بیشتری در سراسر دنیا به دنبال راه اندازی کسب و کار اینترنتی و گسترش و تبلیغ محصولات و خدمات خود از طریق اینترنت روی میآورند. امروزه دسترسی به اینترنت آنقدر فراگیر شده که اکثر امور مرتبط به بشر در حال کامپیوتری شدن شده و به صورت آنلاین صورت میگیرد و در این میان بزرگترین دغدغه همه کسب و کارهای کوچک و بزرگ انتخاب بهترین روش برای بازاریابی محصولات و خدماتی است که ارائه میدهند.
روشهای سنتی و قدیمی بازاریابی امروزه همانند گذشته کارآمد به نظر نمیرسد و از آنجایی که انسانها سعی بر این دارند تا همه امور زندگی را با سرعت و کیفیت بهتر و بیشتری پیش ببرند، به همین منظور، دیجیتال مارکتینگ امروزه یکی از مهمترین نقشها را در بازاریابی مدرن ایفا میکند.
تمایل به خرید اینترنتی، خواندن کتاب و مجلات به صورت آنلاین و انجام طیف گستردهای از کارها تنها از طریق گوشیهای هوشمند موجب شده تا بیشتر کارهای روزمره و ساده زندگی نیز امروزه به صورت آنلاین انجام شود و این یعنی کسب و کارها هم باید برای بازاریابی و تبلیغ محصولات و خدماتشان در جایی بهتر از روزنامه و تلوزیون به دنبال معرفی کردن خودشان باشند!
yalda-summit
اما مهمترین مسالهای که در این میان وجود دارد این است که صاحبان مشاغل باید با مفهوم دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی مدرن به خوبی آشنا باشند، آنها باید با استفاده از ابزارهای مناسب و به روز و استفاده از تاکتیکها موثر بتوانند در دنیای رقابتی و پر تکاپوی دیجیتالی خود را معرفی کنند و موثر واقع شوند.
بهتر است در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با هر آنچیزی که لازم است در مورد تاریخچه دیجیتال مارکتینگ و چگونگی عملکرد این نوع بازاریابی بدانید، آشنا شوید و اطلاعات مفیدی در مورد دیجیتال مارکتینگ به دست آورید.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
پیش از هرچیز لازم است بدانید دیجیتال مارکتینگ شامل چیست و چه تعریفی دارد. به بیان ساده، دیجیتال مارکتینگ شامل ترویج و تبلیغ (پروموشن/ promotion) اینترنتی کالاها و خدمات میشود.
برخلاف روشهای سنتی بازاریابی (مثل ارسال مستقیم ایمیل یا تبلیغات چاپی در مجلهها که در آنها پیگیری روند موفقیت فعالیتهای بازاریابی با محدودیتهایی همراه است)، در دیجیتال مارکتینگ اتکای اصلی بر دادهها/ اطلاعات کاربران* است؛ اطلاعاتی که کسب وکارها از آن استفاده میکنند تا محتوای بهتری تولید و بهشکل مؤثرتری تبلیغ کنند و درنهایت، امکان دستیابی به موفقیت را بیشتر کنند.
*اطلاعات/ دیتای کاربران (user data/ customer data): اطلاعات رفتاری، دموگرافیک [جمعیتشناسی] و شخصی مشتریها یا کاربران که کسب و کارها بهمنظور ارتباط بهتر و مؤثرتر با آنها گردآوری میکنند.
دیجیتال مارکتینگ در واقع راهی برای تبلیغ برندها و محصولات به صورت آنلاین و از طریق کانالهای مختلف دیجیتالی است.
video-yalda-summit
از آنجایی که اکثر مشاغل مخاطبین خاص خودشان را دارند و باید بتوانند محصول و خدمات خود را به آن گروه خاص معرفی کنند، به آنها کمک میکند تا بتوانند راحتتر خود را مخاطبینشان معرفی کنند و از طریق اینترنت و راههای دیجیتالی به سرعت با آنها ارتباط برقرار نمایند.
در این راستا، فناوریها و راهکارهای متعددی وجود دارد و استفاده از پیامرسانهای آنلاین، ایمیل، تبلیغ در وب سایتهای اینترنتی، رسانههای اجتماعی نظیر توییتر و اینستاگرام و… برای جذب و درگیر کردن مخاطب مورد استفاده قرار میگیرد.
بازاریابی دیجیتال برای مشاغل مدرن امروزی اهمیت زیادی دارد، زیرا امروزه نقش اینترنت در نحوه تصمیم گیری مصرف کننده برای خرید و فروش به اثبات رسیده و بسیاری از کسب و کارها نیز ماهیت آنلاین داشته و همه اطلاعات و فرآیندهای مربوط به خرید و فروش در آنها از طریق سایتها انجام میشود.
امروزه کمتر کسی تمایل دارد تا برای پرسیدن یک سوال کوچک در مورد کالایی خاص حضورا به فروشگاهها رجوع کند و یا اینکه زمان خود را برای تلفن زدن به شرکت و دریافت پاسخی مناسب صرف کند، در عصر حاضر اکثر مردم برای پاسخ به سادهترین تا پیچیدهترین سوالات خود از طریق شبکههای اجتماعی مشکلات خود را مطرح میکنند و در کمتر از یک دقیقه به سرعت پاسخ خود را دریافت میکنند.
مصرف کنندگان اینترنتی به شدت در حال افزایش هستند و تمایل به خرید اینترنتی نسبت به خرید حضوری، در هر لحظه بیشتر و بیشتر میشود و این دنیا هر لحظه بیشتر به سمت دیجیتالی شدن گام برمیدارد و این پیام را به ما میدهد که اگر میخواهید با سرعت بیشتری مخاطبین بیشتری را به سمت خود بکشانید، باید از طریق بیشترین دریچهای که با آن سر و کار دارند اقدام کنید!
تاریخچه دیجیتال مارکتینگ!
دیجیتال مارکتینگ
تاریخچه دیجیتال مارکتینگ چیست؟
حال که متوجه شدید که دیجیتال مارکتینگ چیست و چه نقش دوره آنلاین بازاریابی دیجیتال مهمی در دنیای امروزی دارد، باید با تاریخچه دیجیتال مارکتینگ نیز به خوبی آشنا شوید و بدانید اصلا این تحول از کی و چه زمانی بر زندگی مردم رخنه کرد و همه چیز را به سوی اینترنتی شدن پیش برد؟
اصلاح دیجیتال مارکتیگ برای نخستین بار در سال ۱۹۹۰ مورد استفاده قرار گرفت و هدف از آن بازاریابی اتومبیل بود.
باید بدانید که پس از آن حتی تا سال ۲۰۰۰ هم اینکه دیجیتال مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد هنوز برای خیلی از کسب و کارها و مردم روشن نبود و آنچنان شناخته شده نبود و مورد استفاده قرار نمیگرفت.
در سال ۱۹۹۳ میلادی اولین بنر تبلیغاتی اینترنتی به صورت کلیکی به کار گرفته شد و پس از راه اندازی یاهو از سال ۱۹۹۶ آشنایی مردم با دنیای اینترنتی بیشتر و بیشتر شد. ۱۹۹۸ همزمان با تولد گوگل موتورهای جستجوی اینترنتی فعال شدند و پس از آن رقابت گوگل و یاهو به عنوان موتورهای جستجوگر گسترش یافت.
تاریخچه دیجیتال مارکتینگ در این سالها در حال تکمیل شدن و ساخته شدن بود و با ظهور شبکههای اجتماعی تقریبا از سال ۲۰۱۰ به تدریج پیشرفتهای چشمگیری در دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی مدرن رخ داد استفاده از گوشیهای هوشمند و تبلیت در میان مردم شیوع پیدا کرد و همین موجب شد تا کاربران دنیای اینترنتی به شدت افزایش پیدا کنند و مسیر تاریخچه دیجیتال مارکتینگ نیز مسیر متفاوتی به خود بگیرد.
طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۱۴ در ایالات متحده انجام شده نشان داده است که مردم آمریکا به طور متوسط ۳۷ دقیقه از زمان خود را در روز به شبکههای اجتماعی اختصاص میدهند. میزان استفاده از شبکههای اجتماعی در این کشور به این صورت است:
فیسبوک ۹۹ درصد، توییتر ۹۷ درصد، گوگل پلاس دوره جامع بازاریابی دیجیتال ۷۰ درصد، پینترست ۶۹ درصد و اینستاگرام ۵۹ درصد است. ۷۰ درصد از کسب و کارها برای بازاریابی از فیسبوک استفاده میکنند و ۶۷ درصد از کاربران توییتر برندها و کسب و کارهایی را که از آنها خرید میکنند، دنبال میکنند.
مزایای استفاده از دیجیتال مارکتینگ
مزایای دیجیتال مارکتینگ
راهکارهای تبلیغاتی دیگر، مثل اجاره فضایی بخصوص برای درج بنر یا آگهی، اغلب با هزینههای سنگینی همراه هستند؛ درحالیکه تبلیغات در دیجیتال مارکتینگ بسیار ارزانتر و بهصرفهتر است و درعینحال، اثربخشی آن در مقایسه با راهکارهای تبلیغات سنتی بهمراتب بیشتر است. برای درک بهتر مقرونبهصرفهبودن دیجیتال مارکتینگ مثلا میتوانیم به سیستم تبلیغات پرداخت بهازای کلیک (pay per click) در آن اشاره کنیم. در این نوع تبلیغات، ملزم به پرداخت هزینه حداقلی خواهید شد؛ آنهم فقط زمانی که روی تبلیغ شما کلیک شود.
در کنار این مزایا، نکته دیگری که دیجیتال مارکتینگ را به انتخابی ایده آل تبدیل میکند، نرخ بازگشت سرمایه (ROI) و سودآوری قابلملاحظه آن است. اگر بهخوبی با مفاهیم آن آشنا شوید و بهدرستی از امکانات آن استفاده کنید، از این مزیت هم بهرهمند خواهید شد.
اما چطور میتوانید این خواسته را عملی کنید و از مزایای مختلف دیجیتال مارکتینگ، بهعنوان جایگزینی عالی برای روشهای سنتی بازاریابی، استفاده کنید؟ در ادامه خواهیم گفت.
دیجیتال مارکتینگ شامل چیست و چطور میتوانید به بهترین شکل از المانهای آن استفاده کنید؟
تجزیهوتحلیل اطلاعات کاربران
محتوا
داراییهای خلاقانه (assets)
دیجیتال مارکتینگ شامل چیست؛ شبکههای اجتماعی
پرداخت بهازای کلیک
ایمیل
دیجیتال مارکتینگ شامل چیست
۱. تجزیهوتحلیل اطلاعات کاربران
بررسی سؤال دیجیتال مارکتینگ شامل چیست را با معرفی اولین المان مهم آن شروع میکنیم: تجزیه و تحلیل اطلاعات کاربران.
اطلاعات یا همان دیتاها هدیه ارزشمند دنیای دیجیتال به صاحبان کسب و کارها هستند. شاید بتوانیم بگوییم که اطلاعات مهمترین المان دیجیتال مارکتینگ هستند. فرقی نمیکند کمپین بازاریابی ای که راه اندازی میکنید از کدام نوع باشد، اساس همه این کمپینها را باید با استفاده از دیتاها و با اتکا به آنها شکل بدهید.
کسانی که از وبسایت شما بازدید میکنند، فارغ از اینکه با کلیک روی تبلیغات وارد سایت شما شده باشند یا ازطریق جستجو و روشهای دیگر، پس از ورود به سایت، هریک کاری انجام میدهند (مثلا شخصی به بخشهای مختلف سایت سر میزند، دیگری پس از نگاهی کلی از سایت خارج میشود و نظایر اینها). کلید موفقیت شما در گردآوری اطلاعات رفتاری بازدیدکنندگان سایت و پیبردن به آن است که میتواند اطلاعات ارزشمندی درباره کسب و کار و تبلیغاتتان در اختیارتان بگذارد. با تجزیهوتحلیل این اطلاعات مثلا پی خواهید برد که آیا تبلیغاتتان بهاندازه کافی نتیجهبخش و اثرگذار هستند یا خیر؛ یا آنکه کدامیک از بخشهای وبسایتتان کارایی لازم را ندارد و کدامیک کارآمد و مؤثر بوده است.
مثال زیر به درک بهتر موضوع کمک میکند:
مثال
فرض کنید در کار فروش کفش زنانه هستید و برای فروش مدلهای جدید کفشتان، تبلیغی در فیسبوک میگذارید. مشتریان هدفتان دختران و زنان ۱۸ تا ۳۵سالهاند که به خرید مدلهای روز کفش علاقه دارند. تبلیغتان را بهشکلی طراحی میکنید که کاربران و بازدیدکنندگان، پس از کلیک روی آن به صفحه فرود بخصوصی هدایت شوند: صفحه فروش مدلهای جدید کفشهای کسبوکار شما.
چند روز از درج آگهی میگذرد و با تجزیهوتحلیل اطلاعات متوجه میشوید که سههزار نفر وارد صفحه موردنظر شما شدهاند و از این میان، سیصد نفر با کلیک روی تبلیغ به صفحه هدایت شدهاند (۱۰درصد موفقیت تبلیغ)، اما تنها یک جفت کفش فروخته شده است (۰٫۳درصد نرخ تبدیل/ conversion rate)؛* ۸۰درصد از بازدیدکنندگان صفحه فرود بدون معطلی آن را میبندند و خارج میشوند و ۱۵درصد از آنها هم کالایی در سبد خریدشان میگذارند، ولی فرایند خرید را نهایی نمیکنند.
در ادامه بخوانید :
خدمات دیجیتال مارکتینگ شامل چه مواردی است؟
۲۹ آبان ۹۸
استفاده از بلاکچین در دیجیتال مارکتینگ
۹ مرداد ۹۸
*نرخ تبدیل یا conversion rate: نرخ تبدیل به درصدی از بازدیدکنندگان اشاره دارد که هدف موردنظر کسب و کار را برآورده میکنند (درصد کسانی که به مشتری کالاها یا خدمات کسب و کار تبدیل میشوند).
حالا باید ببینیم این اطلاعات چه مفهومی دارند و چه نکاتی را به شما گوشزد میکنند. در ادامه خواهیم گفت.
تفسیر اطلاعات گردآوریشده (ادامه مثال)
۱. باتوجهبه اطلاعاتی که توضیح داده شد، باید صفحه فرودتان را بازبینی کنید؛ شاید محتوای صفحه فرود با متن مورداستفاده روی تبلیغتان همخوانی ندارد و میان این دو سازگاری نیست یا شاید هم فراخوان عمل (call to action)* شما بهاندازه کافی جلبتوجه نمیکند و از دید بیشتر بازدیدکنندگان پنهان میماند.
*فراخوان عمل (call to action): راهنما یا دستورالعملی است که بهمنظور گرفتن پاسخ فوری از بازدیدکنندگان طراحی میشود و معمولا در آن از چنین عباراتی استفاده میشود: «همین حالا تماس بگیرید»؛ «بیشتر بخوانید» یا «همین امروز از یکی از فروشگاههای ما بازدید کنید».
۲. ممکن است مشکلی درزمینه سبد خرید شما وجود داشته باشد؛ شاید بازدیدکننده مجبور باشد مراحل زیادی را طی کند تا درنهایت بتواند فرایند خریدش را تکمیل کند یا شاید بارگذاری اطلاعات در مراحل خرید بهکندی انجام میگیرد.
همانطور که ملاحظه میکنید، با تجزیهوتحلیل اطلاعات گردآوریشده متوجه شدید که مشکلی در وبسایت شما وجود دارد و باید آن را برطرف کنید. تجزیهوتحلیل اطلاعات به شما کمک میکند مشکلهای احتمالی را پیدا و برای برطرفکردن آنها اقدام کنید؛ به همین خاطر است که تا این اندازه اهمیت دارد.
زیرنظرگرفتن مخاطبان فعلی کسبوکار و شناخت بهتر آنها، شناسایی محتواهایی که بیشترین درگیری و مشغولیت را برای آنها ایجاد میکند، اینکه ساکن کدام شهرستانها هستند، چه علایق و تمایلاتی دارند و درنهایت تاکنون از کدام دسته از محصولات یا خدمات بیشترین استقبال را نشان دادهاند، همه و همه از عوامل مهم و تأثیرگذار در طراحی بهتر صفحه فرود موردنظر هستند.
۲. محتوا
دیجیتال مارکتینگ|محتوا
آیا میدانستید در حال حاضر روزانه بیشتر از پنجهزار متن تبلیغاتی در دیدرس کاربران قرار میگیرد؟ این آمار شگفتانگیز حامل پیام مهمی است: اینکه محتوای کاربردی و جالب برای کسبوکارها حرف اول را میزند؛ محتوایی که باعث آگاهی بیشتر کاربران شما شود و برایشان ارزشمند باشد.
با تمامی متنهای تبلیغاتی که برندها همهروزه آماده و منتشر میکنند، کافی است کاربران شما هنگام خواندن محتوایتان احساس کنند میخواهید چیزی را بهطور مستقیم به آنها بفروشید و عرضه کنید؛ در چنین حالتی بیشک محتوای شما را خواهند بست و بهسراغ مطالعه مطالب برند دیگری خواهند رفت که با خواندن آنها دانش خود را درباره موضوع یا صنعتی آموزش جامع بازاریابی آنلاین بخصوص افزایش دهند و تغییری مثبت در زندگیشان ایجاد کنند.
امروزه بیشتر برندهای موفق در فعالیتهای بازاریابی، کاربرانشان را در مرکز توجه قرار میدهند و مزایای محصول یا خدماتشان را به آنها میفروشند (با تولیدکردن محتوایی که آگاهیبخش باشد). این طرز فکر جدید راه را برای تولد دوباره بازاریابی محتوا (content marketing) هموار کرده است.
البته تولید محتوا بهگونهای که کاربران و مخاطبان را جذب کسبوکارتان کند، کار چندان سادهای نیست؛ بهویژه اگر همه پلتفرمها و انواع مختلف محتوایی را که امروزه تولید میشود، در نظر بیاورید (و نیز راههای متعددی را که برای ارتباط با مشتریان وجود دارند). اما با کمکگرفتن از کسانی که در این حوزه تخصص و تجربه دارند و وقتگذاشتن برای تولید محتوای خوب و ارزشمند، بهمرور میتوانید به اهدافی که برای خودتان در نظر گرفتهاید برسید.
تولید محتوای خوب و ارزشمند مزایایی برای شما و کسبوکارتان خواهد داشت که در ادامه به تعدادی از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
افزایش ترافیک وبسایت؛
افزایش فروش و تعداد بازخوردها و سؤالهای مشتریان از افراد متخصص در کسبوکار شما؛
بیشترشدن آگاهی از برند (brand awareness: بیشترشدن تعداد کسانی که با برند شما آشنا میشوند).
محتوایی که تولید میکنید، باید مستقیما باتوجهبه نیازهای مخاطبان درست شده باشد و برای آنها سودمند باشد. بهاینترتیب، بهجای آنکه هدفتان صرف عرضه خدمات و تخصصتان به آنها باشد، محتوایی ارزشمند تولید میکنید؛ محتوایی که بهنوعی احساس ضرورت و نیاز را در خوانندگان ایجاد میکند و آنها را متقاعد میکند که سرمایهگذاری روی برند شما، حتما برایشان سودآور خواهد بود.
باتوجهبه توضیحاتی که مطرح کردیم، رویکرد بهتر و هوشمندانهتر این است که از قراردادن مستقیم تبلیغات فروش محصولات و عرضه خدمات در دیدرس مخاطبان و کاربران خودداری کنید (رویکردی که احتمالا بیشتر رقبای شما پیش گرفتهاند)؛ مثلا با تولیدکردن محتوایی که موضوع آن تأثیر بازاریابی محتوا روی سئوی وبسایتها باشد، میتوانید با مخاطبانتان درباره مطالبی صحبت کنید که باعث بیشترشدن اطلاعاتشان میشود و به آنها کمک میکند.
۳. داراییهای خلاقانه (assets)
دارایی در دیجیتال مارکتینگ
در ادامۀ پاسخ به این سؤال که دیجیتال مارکتینگ شامل چیست و چه المانهایی دارد، به نکته مهم دیگری میرسیم که داراییهای خلاقانه (assets) است. مثل آنچه در روشهای سنتی بازاریابی میبینید، در آموزش آنلاین بازاریابی دیجیتال دیجیتال مارکتینگ هم استفاده بجا از داراییهای خلاقانه نقشی کلیدی در موفقیت کسبوکار ایفا میکند. با استفاده از آنها میتوانید الهامبخش مخاطبانتان شوید و بهعلاوه، با پیروزی بر رقبا، توجه مشتریان را به کسبوکارتان جلب کنید.
اما منظور از داراییهای خلاقانه چیست؟ اینها درحقیقت راهکارهایی تبلیغاتی برای معرفی محصولات یا خدمات هستند. لوگوهای وبسایتها و برندها، تصاویر، اینفوگرافیها، ویدئوها و برندسازی (برندینگ/ branding)* در شبکههای اجتماعی ازجمله این داراییها هستند. در ادامه، جزئیات بیشتری درباره هریک در اختیارتان خواهیم گذاشت.
*برندسازی (برندینگ/ branding): یکی از فعالیتهای بازاریابی است که در آن نام، نماد یا طراحی بخصوصی برای بعضی از محصولات و خدمات درست میکنند که بهنوعی معرف آن است و از سایر محصولات متمایزش میکند.
اهمیت داشتن لوگوی خوب
مشتریهای بالقوه معمولا در اولین مواجهه با کسبوکارتان لوگوی شما را میبینند. دیدن لوگو در قضاوت اولیۀ مشتری بالقوه از کسبوکار شما تعیینکننده است. این برداشت اولیه تا حدودی بر تصمیمشان مبنی بر اینکه زمان و هزینهشان را صرف دریافت خدمات و محصولات شما کنند یا خیر، تأثیر خواهد داشت.
این جمله معروف درباره برداشت اولیه را در ذهن داشته باشید: «تنها یک بار برای ایجاد آن در ذهن دیگران فرصت دارید و فرصت دوبارهای نصیبتان نخواهد شد.» پس داشتن لوگوی خوب مهم است؛ چون با استفاده از آن میتوانید تأثیر اولیه خوبی روی ذهن مشتری بگذارید.
اهمیت استفاده از تصاویر بدیع و جدید
مثل مورد قبل، تصاویر هم از اولین چیزهایی هستند که در معرض دید مشتریان بالقوه قرار میگیرند. تصاویر هم نقشی مهم و تعیینکننده دارند: کلیککردن یا نکردن مشتریان بالقوه روی تبلیغات شما و ماندن آنها در صفحه فرود وبسایت، تا حدود زیادی به احساسی ارتباط دارد که از دیدن تصاویر پیدا میکنند. تصمیمشان مبنی بر آنکه از شما خرید کنند یا بهسراغ وبسایت کسبوکار رقیب بروند هم متأثر از همین احساس است.
برای پیبردن به اهمیت تصاویر، بهتر است تنها به این توضیحات اکتفا نکنید. آیا میدانستید استفاده از تصاویر بدیع و جدید، در مقایسه با تصاویر رایگان موجود در سایتهای مختلف اینترنتی (stock images)، باعث افزایش ۱۶۱درصدیِ نرخ تبدیل میشود؟
بهعلاوه اگر از تصاویر موجود اینترنتی استفاده کنید، دقیقا شبیه به کسبوکارهای دیگری خواهید شد که در فضای مجازی و اینترنت فعالیت دارند؛ بنابراین میتوانید با استفاده از تصاویر بدیع و جدید، بهنوعی خودتان را از همه کسبوکارهایی که در اینترنت برای عرضه محصولات و خدماتشان تلاش میکنند، متمایز کنید.
استفاده از تصاویر بدیع و جدید نقش مهمی در جلبتوجه مشتریان بالقوه دارد و باید الهامبخششان باشد و ترغیبشان کند؛ حال آنکه با استفاده از تصاویر رایگان موجود، مثل همه کسبوکارهای دیگر به نظر خواهید رسید و شانس متمایزشدن را (حداقل ازحیث استفاده از تصاویر) از دست خواهید داد.
کاربرد و ارزش اینفوگرافی
کاربرد و ارزش اینفوگرافی در دیجیتال مارکتینگ
حجم اطلاعاتی که مصرفکنندههای امروزی (کاربران و مشتریان بالقوه) در اینترنت به آن دسترسی دارند، بسیار زیاد است و اغلب، زمان یا تمایل کافی برای مطالعه محتوای متنی ندارند.
آنچه بیشتر کاربران امروزی خواهان آن هستند، کسب فوری اطلاعات است؛ چیزی که کوتاه و واضح باشد و بتوان آن را به اشتراک گذاشت. اینفوگرافی دقیقا همان چیزی است که برای انتقال چنین اطلاعاتی به آن نیاز پیدا میکنید.
با استفاده از اینفوگرافی میتوانید آمار و ارقام مفید و جالب را بهشکلی در اختیار کاربران بگذارید که بهراحتی به اطلاعات دسترسی پیدا کنند و متوجه آنچه نیاز دارند شوند. با این کار نهتنها توجه کاربران را به خود جلب خواهید کرد و اطلاعات مفیدی را که نیاز دارند، در اختیارشان خواهید گذاشت؛ بلکه خودتان را هم بهعنوان رهبری قابلاعتماد و درخورِاحترام معرفی خواهید کرد. درنهایت هم تأثیری بهتر و ماندگارتر بر ذهن کاربران و مخاطبانتان میگذارید.
با ارائه اینفوگرافی در کنار ویدئو یا محتوای متنی یا با بهاشتراکگذاری آن در شبکههای اجتماعی میتوانید از آن بهعنوان ابزاری بسیار قدرتمند و تأثیرگذار در دیجیتال مارکتینگ بهره بگیرید.
اهمیت ویدئو؛ جدیدترین ابرقدرت بازاریابهای دیجیتال مارکتینگ
سوپرمن میتوانست پرواز کند، بتمن با خودروی عجیبوغریبش تقریبا همه کاری میکرد و بازاریابهای دیجیتال مارکتینگ… آنها ویدئو دارند که به ابرقدرت جدیدشان تبدیل شده است.
در یکی از نظرسنجیهای مجله کسبوکار فوربز (Forbes)، ۹۰درصد مشتریان گفتهاند که تماشای ویدئو به آنها کمک میکند تا تصمیم خریدشان را نهایی کنند و ۶۴درصد دیگر از مشتریان گفتهاند که تماشای ویدئو احتمال خرید را برایشان خیلی بیشتر میکند و تا حدود زیادی مجاب به خریدشان میکند (درصدی که در نوع خود چشمگیر است).
واقعیت این است که تمایل کاربران و مخاطبان به محتوای کوتاهتر روزبهروز بیشتر میشود؛ بنابراین ویدئوهایی هم که تهیه میکنید، باید مختصر و مفید باشند. در شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک، بیشتر کاربران معمولا ده ثانیه اول ویدئوهایی را که در این شبکهها قرار میگیرند، میبینند و بعد از آن بهسراغ مطالب دیگر میروند. بهتر است طول ویدئوهایی که در وبسایتتان قرار میدهید، حدود یک دقیقه باشد. اگر خیلی طولانی شوند، برای کاربران خستهکننده میشوند و ارزش موردنظر را از دست میدهند.
برندسازی/ برندینگ در شبکههای اجتماعی
برندینگ
روزانه بیش از یکمیلیارد نفر از فیسبوک استفاده میکنند. این آمار برای اینستاگرام تا ۱۰۰میلیون نفر کاهش پیدا میکند؛ بنابراین وقتی صحبت از پاسخیابی این پرسش به میان میآید که دیجیتال مارکتینگ شامل چیست، برندسازیِ درست و اصولی در شبکههای اجتماعی تبدیل به المان بسیار مهمی میشود که هنگام طراحی داراییهای خلاقانه باید مدنظر قرار دهید.
بیشتر مواقع صفحات شبکههای اجتماعی هستند که زمینهساز آشنایی مشتریان بالقوه با کسبوکار شما میشوند و این مشتریان راهشان را از همین صفحات برای ورود به وبسایت شما پیدا میکنند؛ بنابراین اگر برندسازی شما در شبکههای اجتماعی با برندسازی طراحیشده در وبسایتتان همخوانی نداشته باشد، نمیتوانید امید چندانی به جلباعتماد کاربران داشته باشید.
۴. شبکههای اجتماعی
به موضوع اصلی مطلب و یافتن پاسخ برای این سؤال برمیگردیم که دیجیتال مارکتینگ شامل چیست. به المان مهم بعدی میرسیم که شبکههای اجتماعی است. امروزه بالغبر ۲٫۷۷میلیارد نفر از ساکنان نقاط مختلف جهان از یکی از انواع شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، از میان این افراد حدود یکمیلیارد نفر روزانه از فیسبوک استفاده میکنند.
ظهور شبکههای اجتماعی راه را برای پدیدههای متعددی هموار کرده است که شامل موارد زیر میشوند:
بازاریابی محتوا؛
میمها (memes)؛*
نگاشت (mapping)** مخاطبان و هدفگیری مجدد (retargeting)؛***
روند صعودی بهظاهر بیپایان ویدئوها و موارد بسیار دیگر.
*میم (meme): عکس، ویدئو و تکهای از متن یا چیز دیگری است که معمولا ماهیتی طنزآمیز دارد و کاربران فضای مجازی آن را کپی میکنند و به اشتراک میگذارند (معمولا با تغییری جزئی).
**نگاشت (mapping): مطالعهای است از وضعیتهای مختلف بازار که روی نقشه آورده میشود و با استفاده از آن، ترندها/ گرایشها و متغیرهای میان مصرفکنندگان و محصولات (متغیرهایی که مرتبط با ترندها هستند) را شناسایی میکنند.
***هدفگیری مجدد (retargeting): با اصطلاح «بازاریابی مجدد» هم شناخته میشود. نوعی تبلیغات اینترنتی است که کمک میکند کاربرانی که بدون خرید یا دریافت کالاها و خدمات وبسایت کسبوکار را ترک کردهاند، دوباره جذب شوند.
اما شبکههای اجتماعی چطور امکان استفاده از موارد یادشده را فراهم میکنند؟ با قراردادن جام مقدسِ (از گنجینههای مهم داستانهای مرتبط با شاه آرتور) اطلاعات کاربران در دسترس بازاریابها و کسبوکارها. با استفاده از این اطلاعات نهتنها میتوانید کارهایی را که کاربران انجام میدهند زیر نظر بگیرید؛ بلکه میتوانید به آنچه برایشان جالبتوجه است (چیزهایی که دوست دارند و چیزهایی که نه) پی ببرید؛ میتوانید از شغل کاربران مطلع شوید و حتی از اطلاعاتی شخصیتر، مثل اینکه مجردند یا متأهل.
نقش شبکه های اجتماعی در دیجیتال مارکتینگ
در کنار اینها، استفاده از شبکههای اجتماعی مزیت دیگری برای کسبوکارها دارد و آن، امکان شکلدادن ارتباط بلندمدت با مخاطبان است؛ ردوبدلکردن پیام با کاربرانی که به کسب اطلاعات بیشتر درباره کسبوکار تمایل دارند؛ ارتباطی که نتیجه مستقیم آن جلباعتماد کاربران و وفاداری آنها به برند است.
در شبکههای اجتماعی تاحدامکان به کامنتهای کاربران زیر مطالبتان پاسخ دهید. برقراری ارتباط با کسانی که وقتشان را صرف صحبتکردن با شما میکنند، به آنها این احساس را منتقل میکند که قدردان وقتی که صرف این کار کردهاند هستید و به آنها بها میدهید. همچنین نزد دیگرانی که پاسخهای شما به کامنتها را میبیینند، ارزش بیشتری خواهید یافت؛ آنها این ذهنیت را پیدا میکنند که کسبوکاری متعهد دارید و همیشه در دسترس هستید. به بیان بهتر پی میبرند که انسانهایی واقعی کسبوکارتان را اداره میکنند، نه ماشینآلاتی که فقط بهدنبال سود بیشترند.
۵. پرداخت بهازای کلیک
در ادامۀ معرفی المانهای اصلی دیجیتال مارکتینگ و یافتن پاسخ سؤال دیجیتال مارکتینگ شامل چیست، به پرداخت بهازای کلیک میرسیم؛ تبلیغ اینترنتی مبتکرانهای که امکان ورود ترافیک مستقیم به وبسایتها را فراهم میکند. کسبوکاری که برای تبلیغ پرداخت بهازای کلیک سرمایهگذاری میکند، تنها زمانی ملزم به پرداخت هزینه خواهد بود که کاربران روی تبلیغ کلیک کنند.
پرداخت بهازای کلیک از سال ۲۰۰۰ معرفی شد و از آن زمان تاکنون، دنیای تبلیغات را دستخوش تحولی عظیم کرده است. این شیوه تبلیغات، راهکاری در اختیار صاحبان کسبوکار میگذارد که با استفاده از آن میتوانند با صرف حداقل هزینه، تبلیغاتشان را بهطور مستقیم در دیدرس مشتریهای ایدئالشان قرار دهند. همچنین میتوانند با استفاده از آن، اطلاعات ارزشمندی درباره مشتریها کسب کنند.
تبلیغات پرداخت بهازای کلیک در انواع مختلف قابلدسترسی است. شناختهشدهترین انواع آن گوگل ادز (Google Ads) و تبلیغات فیسبوک (Facebook adverts) هستند (و نیز تبلیغات اینستاگرام/ Instagram adverts). در ادامه توضیحات مختصری درباره هریک از اینها خواهیم داد.
گوگل ادز چطور کار میکند؟
گوگل ادز با کلمات و عبارات کلیدی کار میکند؛ به این معنا که کلمه یا عبارتی را مشخص میکنید و تبلیغات پرداخت بهازای کلیک را برای آن فعال میکنید. هرگاه کاربران آن کلمه یا عبارت را جستوجو کنند، لینک صفحه شما در صدر فهرست صفحه اول نتایج نمایش داده خواهد شد.
تبلیغات فیسبوک چطور کار میکند؟
در تبلیغات فیسبوک، تبلیغ موردنظرتان به مخاطبانی که شما در فیسبوک و اینستاگرام انتخاب میکنید، نشان داده خواهد شد. انتخاب مخاطبان در این دو شبکه اجتماعی براساس برخی ویژگیها صورت میگیرد. در ادامه میتوانید تعدادی از آنها را ببینید:
موقعیت جغرافیایی؛
علایق؛
شغل؛
وضعیت تأهل؛
صفحههای موردعلاقه کاربران (صفحههایی که لایک میکنند)؛
گروههایی که کاربران در آنها عضویت دارند و… .
تمرکز اصلی در این نوع از تبلیغات بر مشخصات پروفایلهای فیسبوک و اینستاگرام کاربران است و باتوجهبه آن شناسایی میشوند.
۶. ایمیل
در پایان بررسی سؤال دیجیتال مارکتینگ و معرفی این موضوع، به ایمیل و بازاریابی ازطریق آن میرسیم.
میانگین نرخ بازشدنِ (open rate)* بازاریابی ایمیلی آموزش بازاریابی آنلاین یا ایمیل مارکتینگ ۲۴٫۷۹درصد و نرخ تبدیل آن هم ۴٫۱۹درصد است.
*نرخ بازشدن (open rate): درصد کسانی که ایمیلهای ارسالی را باز میکنند.
آنچه ایمیل مارکتینگ را متمایز و تبدیل به انتخابی مناسب میکند، این است که کاربران و مخاطبان شما پیش از آنکه ایمیلی دریافت کنند، باید در وبسایتتان عضو شوند. قانونهای جدید وضعشده GDPR (General Data Protection Regulation/ مقررات محافظت از دادههای عمومی) این مسئله را ضروری و اجتنابناپذیر کرده است. کسانی که در وبسایت شما عضو شدهاند، از قبل به این موضوع آگاهاند که ایمیلهایی ازطرف شما برایشان ارسال خواهد شد؛ بنابراین میشود برداشت کرد که به انتخاب خودشان میخواهند بیشتر از فعالیتهای شما اطلاع داشته باشند و مرتبط بمانند.
مزیت دیگر ایمیل مارکتینگ امکاناتی است که برای شخصیسازی ایمیلهای ارسالی در اختیار کسبوکارها قرار میدهد. محتوای شخصیسازیشده به شما کمک میکند تا یک سروگردن بالاتر از رقبایتان بایستید و شانس بیشتری برای موفقیت پیدا کنید.
نرخ تبدیل ایمیلهای شخصیسازیشده، در مقایسه با ایمیلهایی که بهشکل کلی برای مجموعهای از مخاطبان فرستاده میشود، تا ششبرابر بیشتر است. استفاده مؤثر از این ویژگی نقش بسزایی در بهبود عملکرد فعالیتها در دیجیتال مارکتینگ خواهد داشت.
دیجیتال مارکتینگ چگونه کار میکند!
دیجیتال مارکتینگ
تاثیرات دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار
پس از آشنایی با تاریخچه دیجیتال مارکتینگ و اینکه یاد گرفتید اصلا دیجیتال مارکتینگ چیست باید بدانید چرا استفاده از این روش مدرن امروزه فراگیر شده و اهمیت زیادی برای کسب و کارها و صاحبان مشاغل دارد.
بازاریابی دیجیتال در واقع به استفاده از تاکتیکها و کانالهای دیجیتالی اشاره دارد که مشتریان هر بیزینسی بیشترین زمان خود را در آن میگذرانند.
برای این هدف راه وبسایتها و بروشورهای اینترنتی زیادی طراحی شدهاند و روشهای آنلاین زیادی برای معرفی و ارتباط با مشتریان به صورت آنلاین وجود دارد.
یکی از بهترین روشهایی که امروزه به عنوان روشی مفید، کارآمد و بسیار موثر شناخته میشود، بازاریابی دیجیتال از طریق محتوا است.
به این صورت که صاحبان مشاغل میتوانند محتواهای مفیدی در راستای کار خود و با توجه به سوالات و مشکلات و اطلاعاتی که مخاطبینشان نیاز دارند، محتوایی آماده کنند و آن را در وبلاگها یا وبسایتها قرار دهند و یا به صورت کتاب الکترونیکی در اختیار مخاطب بگذراند و یا در رسانههای اجتماعی نشر دهند و این گونه مشتریان را از طریق این محتواها به سوی کسب و کار و وبسایت فروش خود هدایت کنند.
بهینه سازی موتورهای جستجوگر یا سئو، که شاید به وفور نیز نام آن را شنیده باشید نقش مهمی در عملکرد بازاریابی و شناخت محتوای شما به مخاطب دارد.
فرآیند سئو با بهینه سازی محتوای سایت شما به گونهای که برای موتورهای جستجوگر گوگل نیز جذاب باشد انجام میشود و نتیجه نهایی نیز این است که وبسایت شما با توجه به محتوا و کلمات کلیدی که دارد، رتبه بهتری در گوگل خواهد داشت و در صفحات اول گوگل نمایش داده میشود و در نتیجه ترافیک بیشتری دریافت خواهید کرد.
با توجه به اینکه امروزه تقریبا ۷۰ درصد از مردم موضوعات خود را در جستجوگر گوگل سرچ میکنند، استفاده از این روش میتواند در شناساندن شما و تجارتتان به مخاطب فوق العاده موثر واقع شود.
در همین راستا میتوانید راحتتر مخاطبینی را که به دنبال خدمات و محصولاتی که شما ارائه میدهید هستند را به سوی خود جذب کنید و در واقع بازاریابی بهتری برای کسب و کار خود به کار بگیرید.
به علاوه می توانید از انواع محتوا برای جذب مخاطبتان استفاده کنید و برای مثال مطالبی در وب سایتها، وبلاگها و شبکههای اجتماعی نشر دهید و کتابهای اینترنتی، عکس و ویدیو و پادکست و محتوای تبلیغاتی را با نام خودتان در اینترنت در دسترس عموم قرار دهید و از این طریق خودتان و تجارتتان را به همه معرفی کنید.
چرا دیجیتالمارکتینگ!
دیجیتال مارکتینگ
مزیت های دیجیتال مارکتینگ
درک چگونگی عملکرد بازاریابی مدرن و دیجیتالی فراتر از آن است که تنها با تکیه بر یکی از روشها وارد دنیای دیجیتال مارکتینگ شوید و در رقابت پرتکاپوی دنیای اینترنتی شرکت کنید.
دیجیتال مارکتینگ تاکتیکها و روشهای بازاریابی متفاوتی دارد که هر کسب و کاری باید آن را با توجه به نیاز و نوع مخاطب خود انتخاب کند.
سرعت بالا و یکپارچگی در پیامهای بازاریابی در کنار روشهای متعدد و خلاقانه زیادی که در دیجیتال مارکتینگ وجود دارد این نوع بازاریابی را هر لحظه در میان صاحبان مشاغل محبوبتر کرده است و از طرفی ماهیت بازاریابی که در دیجیتالمارکتینگ مثل پیامهای تبلیغاتی به طور مستقیم مخاطب را اذیت نمیکند و اینکه اجباری در دیده شدن پیامها وجود ندارد و به راحتی با یک کلیک قابل کنترل هستند، موجب شده تا برای مخاطبین نیز بسیار جذابتر باشد و بازخورد بهتری را در مدت زمان کوتاهتری دریافت کند.
کلام آخر!
حال که میدانید دیجیتال مارکتینگ چیست و چه استراتژیهایی دارد، حتما از ضرورت وجود آن در کسب و کارها نیز تا حدودی اطمینان پیدا کردهاید.
وقت آن رسیده که اگر شما هم کسب و کاری دارید برای بازاریابی دیجیتالی خود برنامه ریزی کنید و کمپینهایی موثر برای تبلیغات و شناساندن برند خود به مخاطبین تشکیل دهید و با در نظر گرفتن بازار هدف و مشتریان خود روش مناسبی را برای بازاریابی و فروش محصولات خود به صورت آنلاین پیدا کنید.
منبع:شنبه
چند سالی است که تب دیجیتال مارکتینگ، تدریس آن و دوره فروشی در ایران بالا گرفته است. حالا دیگر هر کسی با خواندن چند مقاله خارجی یا داخلی، ادعای استادی این حوزه را دارد. کلید به دستانی که به شما وعدۀ پولدار شدن سریع میدهند! کافی است درلینکداین، اینستاگرام و یا هر جای دیگری عبارت دوره آموزش بازاریابی دیجیتال آموزش بازاریابی آنلاین (یا دیجیتال مارکتینگ) را جستجو کنید، آن وقت است که صدها گزینه برای انتخاب پیش روی شما قرار میگیرد.
در میان این نتایج اگر سوابق این اساتید را جستجوکنید، متوجه میشوید تعداد زیادی از آنها در واقع، استادنما هستند! زیرا تا جایی که ما میدانیم، استادی از دو راه به دست میآید: 1- از راه تحصیل 2- از راه تجربه، و بهتر اینکه هر دو گزینه با هم باشند.
با این حال، بسیاری از افرادی که عنوان استاد، مربی، مشاور و ... را یدک میکشند، نه تنها در این حوزه تحصیل نکردهاند بلکه حتی تجربه لازم و مرتبط با آن را هم ندارند. البته معضلات و مشکلات برگزاری دورههای آموزشی بازاریابی آنلاین محدود به ایران نیست. حتی در سایتهای معتبری مانند Coursera و Lynda هم شاهد برگزاری دورههایی با کیفیت نامطلوب هستیم.
اما کسانی که به دنبال آموزش هستند و میخواهند با شرکت در دورههای بازاریابی دیجیتال دانش و مهارتی در این زمینه کسب کنند چه باید بکنند؟ آیا آموزش و دوره را رها کرده، با جستجو و مطالعۀ منابع اینترنتی، اطلاعات جمعآوری کنند؟ مشخصا نه! زیرا اگر دورۀ مناسب و مدرس کاربلدی را انتخاب کرده باشید میتوانید با صرف زمان مناسب، به علم و تجربۀ کسی که سالها در این راه قدم برداشته است، دست یابید که این مهم تنها با مطالعه و بدون تجربه به دست نخواهد آمد.
چه در سطح جهانی و چه در ایران حتماً نمونههای خوبی از دورههای بسیار باکیفیت وجود دارد که مخاطبان زیادی از آنها راضی بودهاند. ضمن اینکه یکی از مهمترین نقاط مثبت شرکت آموزش آنلاین بازاریابی دیجیتال در دورههای آموزشی این است که یک مسیر مطالعاتی یا Road Map به شما میدهد که در فضای یادگیری بازاریابی دیجیتال، با توجه به گسترده بودن این فضا، تنوع و تعدد ابزارها داشتن یک مسیر مطالعاتی نقشۀ راه موضوعی بسیار مهم است.
بیایید نشانههایی را بررسی کنیم که با توجه به آنها، بتوانید بهترین دورههای دیجیتال مارکتینگ در ایران را تشخیص بدهید و گرفتار بدترینها نشوید و در دام آنها نیفتید، چرا که وقت و هزینه، دو سرمایۀ ارزشمند ما هستند که نباید به هدر بروند.
1- عدم تجربه مدرس
در اولین گام، کسی که میخواهد دوره بازاریابی دیجیتال تدریس کند، باید حداقل چند سالی در فضای کسب و کار از نزدیک حضور داشته باشد. این مدرس چنانچه تنها در دنیای تئوریهایی که آموخته است، سیر کند و دارای کسب و کاری در دنیای واقعی نباشد، نمیتواند مفاهیم کاربردی و راهگشا بر اساس تجربیات به مخاطبان خود منتقل کند.
دنیا پر از کتابهای موفقیت و انگیزشی است در حالیکه نویسندگان این کتابها، خود در شرایط عالی به سر نمیبرند! همینطور فضای آموزش بازاریابی آنلاین پر از اساتیدی است که هرگز نه کسب و کار آنلاینی داشتهاند و نه در کسب و کار آنلاینی کار کردهاند. نهایتاً در رزومۀ خود، کلماتی مانند «مشاور» را به آموزش جامع بازاریابی آنلاین کار میبرند در حالی هیچ تجربهای از «اجرا» ندارند. بنابراین لازم است قبل از شرکت در هر دوره ببینید آیا مدرس، خود، دارای کسب و کار موفقی در فضای دیجیتال هست یا نه. یعنی آیا شغلی بجز آموزش دارد یا خیر؟
2- عدم مهارت در تدریس
آیا هر فرد متخصصی میتواند دوره برگزار کند؟ آیا هر فردی که کسب و کاری در فضای دیجیتال دارد میتواند دوره بازاریابی دیجیتال برگزار کند؟ باز هم پاسخ، منفی است. علیرغم اینکه متخصص بودن و تجربه عملی داشتن، شرط مهمی است، توانایی تدریس و یاددادن هم به همان اندازه اهمیت دارد. «مهارت تدریس» یکی از مهارتهای اساسی و کلیدی برای برگزارکنندگان دورههای آموزشی است. چنانچه یک متخصص، مهارت یاددادن و تدریس را نداشته باشد، طبیعی است، خروجی دورههایش اثربخش نخواهد بود.
یک مدرس خوب بازاریابی آنلاین، باید علاوه بر تسلط داشتن بر مفاهیمی که قرار است آموزش دهد (چه به صورت تئوری و چه به صورت عملی)، توانایی تدریس موثر را هم داشته باشد. باید بداند آموزش او از کجا شروع و به کجا ختم خواهد شد. باید بتواند آنچه را در ذهن دارد، به شکل مناسب، موثر، مرتب و ساختارمند انتقال بدهد.
3- عدم درک فضای کسب و کار ایران
بسیاری از دورههایی که برگزار میشود، تناسبی با محیط کسب و کار در ایران (چه آنلاین و چه آفلاین) ندارد. زیرا بر اساس آموزههای منابع خارجی هستند. بسیاری از برگزارکنندگان دورهها، مطالبی که قرار است در دوره خود تدریس کنند را از سایتهای انگلیسی زبان خوبی مانند هاباسپات و ... گردآوری میکنند. طبیعی است که شرکتکننده بعد از فراگیری این مباحث، قابلیت پیادهسازی آن را در فضای کسب و کار داخلی نداشته باشد و عملا شرکت در آن دوره برای او بدون خروجی خواهد بود. یک مدرس خوب بایستی درک درستی از رفتار مصرف کننده آنلاین ایرانی داشته باشد و مباحثی که ارائه میدهد متناسب با محیط کسب وکار داخلی باشد.
4- عدم تشخیص راهکار و تعمیم یک راهکار به همۀ معضلات
در بسیاری از دورههایی که برگزار میشود، مدرس در هر حوزهای که تخصص یا بر هر ابزاری که تسلط دارد، همان حوزه یا ابزار را به عنوان راه نجات همۀ کسب و کارها در نظر میگیرد و معرفی میکند. آنکه تخصص و تجربهای در شبکههای اجتماعی دارد، بازاریابی دیجیتال را در اینستاگرام خلاصه میکند و آنکه چند روزی در لینکداین حضور داشته، کلید حل مشکلات تمام کسب و کارها را لینکداین معرفی میکند. آنکه اندکی سئو آموخته یا تجربه کرده، نسخۀ SEO را برای همه میپیچید و آنکه چند ریالی در مارکتپلیسهایی مانند دیجیکالا یا وبسایتهایی مانند دیوار و شیپور به دست آورده، این پلتفرمها را به عنوان بازاریابی دیجیتال معرفی میکند. در حالی که هر کسب و کاری با توجه به رفتارمصرف کننده، سگمنت و رقبا، ممکن است در جاهای مختلفی و با استفاده از ابزارهای مختلفی موفق باشد. به عنوان مثال ممکن است شبکههای اجتماعی برای خدمات یا محصول یک کسب و کار نجات دهنده باشد، اما در کسب و کاری دیگر بی اثر باشد و سایت و سئو راه موفقیت آن باشند. انتخاب و استفادۀ هوشمندانه از این ابزارها، یک استراتژی است و در اغلب دورهها آنچه آموزش داده نمیشود، همین دید راهبردی به فضای کسب و کار و چگونگی به خدمت گرفتن به موقع ابزارهای دیجیتال برای موفقیت کسب و کار در فضای آنلاین است.
5- عدم تناسب دوره با کسب و کار خاص
هر دورهای لزوما برای هر نوع کسب و کاری مناسب نیست. ممکن است یک دوره برای راهاندازی یک استارتاپ خوب باشد. یا یک دوره به درد ارائهدهندگان خدمت بر بستر اینترنت بخورد، دوره جامع بازاریابی دیجیتال یا یک دوره بیشتر روی فروش محصول تمرکز کرده باشد. در توضیحات یک دوره ذکر نمیشود که این دوره برای چه کسب و کاری مناسب است.
واقعیتهایی درباره دورههای دیجیتال مارکتینگ در ایران
6- ارائه مدارک بیارزش در دوره
بسیاری از افراد و حتی موسسات برای فروختن دورۀ خود، نوید ارائه مدارک بینالمللی یا قابل ترجمه میدهند. این در حالی است که در واقعیت هر کاغذی قابل ترجمه است! موضوع مهم این است: این مدرک کجا قرار است ارائه شود؟ آیا آنجا، مدرکی که ارائه میشود را معتبر میداند؟ مثلاً اگر قرار است مهاجرت کنید آیا در کشور مقصد، مدرکی که قرار است به شما ارائه شود مورد پذیرش کسب و کارها یا دانشگاهها هست؟ واقعیت این است که بسیاری از این مدارک در هنگام اپلای کردن و مهاجرت، هیچ گونه ارزش و اعتباری برای شما نخواهند داشت. در همین کسب و کارهای داخلی هم این مدارک، اعتباری ندارند. بنابراین صرفاً دریافت یک مدرک که جایی اعتباری ندارد دلیل خوبی برای شرکت در یک دوره نیست. مگر اینکه از قاب کردن مدارک مختلف بر دیوار اتاقتان احساس رضایت میکنید.
7- عدم پشتیبانی و خدمات پس از فروش
آنچه یک دورۀ آموزشی بازاریابی دیجیتال را با دورههای دیگر متمایز میکند، خدمات پس از فروش آن است! بسیاری تصور میکنند خدمات پس از فروش، فقط برای اتومبیل یا ماشین لباسشویی است! در صورتی که بیشترین نیاز به خدمات پس از فروش، در آموزش است. افراد وقتی در برخی از دورهها که در قالب یک یا چند وبینار، لایو و یا تعدادی ویدئوی ضبط شده هستند، شرکت میکنند چنانچه دچار مشکل یا سوالی شوند با عدم پاسخ مدرس به سوالات رو به رو میشوند. این در حالی است که هر دوره باید دارای خدمات پس از فروش و رفع اشکال باشد و مدرس باید پاسخگوی سوالات باشد.
8- آموزش فقط تئوری و بس!
در بسیاری از دورههای دیجیتال مارکتینگ به علت عدم تسلط و تجربه کافی مدرس در حوزه مورد بحث، آموزشها صرفاً به صورت تئوری بیان میشود. مدرس دیگر کاری با این موضوع ندارد که آیا دانشپذیر متوجه مفهوم شد یا نه؟ این در حالی است که بسیاری از مباحث در دیجیتال مارکتینگ عملی هستند و با ارائه تمرین از سوی مدرس و قرار دادن دانشپذیر در فضای عملی، به صورت کامل فرا گرفته خواهند شد.
9- شبکهسازی و تعامل
یکی از راههای عمیق شدن یادگیری، شبکهسازی، تعامل و به اشتراکگذاری تجربیات شرکتکنندگان یک دوره آموزشی است. بسیاری از دورههای بی کیفیت، از شبکهسازی و فراهم کردن بستری برای تعامل و ارتباط شرکتکنندگان خودداری میکنند چرا که میدانند به دلیل کیفیت پایین محتوای آموزشی، در صورت فراهم کردن بستری برای تعامل شرکتکنندگان، صدای اعتراضات بلند میشود. یکی از راههای تشخیص دورههای خوب از بد، بررسی وجود بستر تعامل و شبکهسازی برای شرکتکنندگان در دوره است.
10- خروجیها
یکی دیگر از راههای تشخیص دوره آنلاین بازاریابی دیجیتال یک دورۀ آموزشی خوب از بد، بررسی خروجیها است. در یک بررسی از دورههای آموزشی مشخص شد که فارغ از کیفیت و سطح دوره، معمولا حدود 30 درصد از شرکتکنندگان ابراز رضایت و 30 درصد از شرکتکنندگان ابراز نارضایتی میکنند و حدود 40 درصد هم حد وسط رضایت را انتخاب میکنند. اگر مباحث عمیق، پیشرفته، فنی و تکنیکال باشد، عدهای راضی و عدهای ناراضی خواهند بود و اگر موضوعات مطرح شده، سطحی و پیشپا افتاده باشد هم باز عدهای از شرکتکنندگان هستند که از آن راضی باشند. در نهایت، آنچه یک دورۀ آموزشی را متمایز میکند، خروجیهای آن است. بررسی کردن اینکه قبل از شما چه کسانی در این دوره شرکت کردهاند و الان در چه جایگاهی و مشغول چه کاری هستند هم یکی از روشهای بررسی کیفیت دوره آموزشی بازاریابی دیجیتال است.
11- بهروزرسانی محتوا
در فضای بازاریابی آنلاین هر روز ابزارهای جدیدی مطرح میشوند، ابزارها تغییر میکنند، روش استفاده از ابزارها تغییر میکند یا امکانات جدیدی به ابزارها اضافه میشود. در یک دوره بازاریابی دیجیتال، بهروزرسانی محتوای آموزشی یکی از موضوعات بسیار مهم است. یک دوره دیجیتال مارکتینگ خوب، باید محتوایی بهروز داشته باشد و متناسب با تغییراتی که در فضای دیجیتال شاهد آن هستیم، بهروز شود.
12- پاسخ به پرسشهای مرتبط با کسب و کارهای شرکتکنندگان
در یک دوره دیجیتال مارکتینگ خوب، سوالاتی که برای شرکتکنندگان در کسب و کارهایشان پیش میآید باید پاسخ داده شود. معدودی از دورههای بازاریابی دیجیتال مانند دوره آنلاین بازاریابی دیجیتال چنین امکانی را فراهم کردهاند و در جلسات هفتگی، کسب و کارهای شرکتکنندگان بررسی میشود.
13- جمعبندی!
پیدا کردن یک دورۀ آنلاین بازاریابی دیجیتال خوب، کار سادهای نیست. ضمن اینکه یادگیری بازاریابی دیجیتال یک فرآیند کوتاهمدت هم نیست. نیاز به تمرین و پشتکار دارد. انتخاب یک دوره آنلاین دیجیتال مارکتینگ کاربردی که به شما در این مسیر پر پیچ و خم و دشوار کمک کند، با در نظر گرفتن نکاتی که در این مطلب به آنها اشاره شد، کار چندان دشواری نخواهد بود. ما توصیه میکنیم، سری به توضیحات و پرسش و پاسخهای یکی از بهترین دورههای بازاریابی دیجیتال به انتخاب کاربران بزنید
منبع:فرارو
فراگیری استفاده از شبکههای اجتماعی در بین کاربران موضوعی نیست که بتوان آن را به سادگی نادیده گرفت و از کنار آن بیتفاوت عبور کرد. کمپانیهای کوچک و بزرگ در سراسر دنیا نیز از اهمیت بسترهای جدید تبلیغاتی خبر دارند دوره آنلاین بازاریابی دیجیتال و سبک جدیدی از بازاریابی را مبتنی بر شبکههای اجتماعی در این دنیای بیپایان به راه انداختهاند. اما بسیاری از آنها هنوز دست به اشتباهات آزاردهندهای میزنند.
جذابیت و امکانات ارائه شده توسط شبکههای اجتماعی مختلف نظیر اینستاگرام و فیسبوک یا اپلیکیشنهای پیامرسان مانند وایبر، واتساپ و تلگرام سبب شده با توجه به کمهزینه بودن و در عین حال جامعهی آماری بالای کاربران این سرویسها، بستر خوبی برای تبلیغات و بازاریابی کمپانیهای کوچک و بزرگ فراهم شود تا بتوانند محصولات، خدمات و سرویسهای دوره جامع بازاریابی دیجیتال خود را بیش از پیش به کاربران معرفی کنند.
در این سبک بازاریابی، طبیعتا گسترهی فعالیت شما وسیعتر بوده و دست شما برای اجرای برنامهی نوین بازتر است. از انواع تبلیغات گرفته تا برگزاری مسابقات مختلف عکسهای خودگرفت (سلفی) و عکس با محصولات مختلف شرکتها، همه و همه سبب میشود کاربران بیشتری نسبت به گذشته درگیر بازاریابی مبتنی بر شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنهای پیامرسان شوند.
اما بسیاری از شرکتهای تازه وارد یا حتی برخی شرکتهای بزرگ تنها به کلیت موضوع اهمیت میدهند؛ غافل از اینکه بازاریابی مبتنی بر شبکههای اجتماعی اصول و قواعد خاص خوش را دارد. گرچه قصد نداریم امروز به مرور این قوانین بپردازیم و بیشتر هدف ما این است که اشتباهات رایج در بازاریابی مبتنی بر شبکههای اجتماعی را برای شما بازگو کنیم که گاهی در عین سادگی و مضحک بودن میتواند اثرات و تبعات منفی را برای شما در پی داشته باشند.
تمرکز بر تعداد دنبالکنندهها: بسیاری از شرکتها تنها سعی میکنند برای خود دنبالکننده یا به اصطلاح فالوئرها بیشتری جمعآوری کنند و تصور میکنند اگر به هر قیمتی که شده دنبالکنندهی بیشتری داشته باشند موفقتر خواهند بود. قطعا این تفکر اشتباه است و تعداد دنبالکنندهها آنقدری که آنها تصور میکنند اهمیت ندارد. ولی وقتی شما بتوانید محصول آموزش دیجیتال مارکتینگ پیشرفته یا خدمت خود را به خوبی معرفی کنید و کاربران نیز از کیفیت آنها راضی باشند، بدون شک برنامهی بازاریابی شما نتیجهی مثبت داده و به صورت خودکار تعداد دنبالکنندگان شما بیشتر میشود.
ارسال غیرمعمول محتوای بیربط: سالانه 176 میلیون نفر در دنیا خریدهای خود را به صورت آنلاین انجام داده و محصولات و سرویسهای مورد نظر خود را پیدا میکنند و بدون شک در این بین شما نمیتوانید با ارائهی مداوم و غیرمعمول محتوای بیربط و آزاردهنده مخاطبان و کاربران را مجاب کنید تا از محصولات شما خریداری کنند.
هیچگاه دنبالکنندهها را به چشم یک خریدار دست به نقد نگاه نکنید: براساس تحقیقات انجام شده تنها 12 درصد کاربران شبکههای اجتماعی بعد از دیدن تبلیغات تمایل به خرید محصول یا خدمات دارند و در نتیجه تعداد پستهای زیاد زمانی موثر است که بتواند فروش خوبی را برای شما در پی داشته باشد.
روی کانالهای ورودی زیادآموزش آنلاین بازاریابی دیجیتال متمرکز نشوید: خیلی از بازاریابان یا بسیاری از شرکتها تصور میکنند اگر اینستاگرام، فیسبوک، تلگرام، واتساپ، وایبر و کلی شبکه اجتماعی و اپلیکیشن پیامرسان دیگر حضور داشته باشند میتوانند فروش خوبی را تجربه کنند که بدون شک به دلیل نداشتن تمرکز و کنترل کافی این نظریه با شکست روبرو خواهد شد. به عنوان مثال سرویسهایی چون اسنپچت رشد بسیاری خوبی داشتهاند و همیشه فعال هستند؛ ولی 1.23 میلیارد کاربر فیسبوک افرادی هستند که از این نوع تبلیغات در طول روز زیاد میبینند.
نداشتن شخصیت برند: شخصیت برند در بازاریابی و ارائهی محصولات از اهمیت ویژهای برخوردار است و بسیاری از شرکتها هنوز برخلاف اینکه نتوانستهاند برندسازی خوبی داشته باشند و شخصیت برند خود را پیدا کنند، پا در عرصهی بازاریابی مبتنی بر شبکههای اجتماعی میگذارند. جالب است بدانید هنوز 22 درصد کمپانیها ارزش ایجاد شخصیت را در بازاریابی برند خود درک کردهاند.
ارسال اسپم: آموزش بازاریابی آنلاین همهی کاربران حتی خود شرکتها و بازاریابان آنها از پیامها و پستهای اسپم ناراحت و فراری هستند؛ ولی بدون هیچ دلیلی به صورت پیاپی و بیوقفه برای کاربران و دنبالکنندگان خود مطالب مختلف و آزاردهنده ارسال میکنند.
انجام تمامی کارها به صورت شخصی: در حالی که خیلیها از برنامهها ابزارهای زمانبندی استفاده میکنند، در مقابل هنوز خیلیها تمایل دارند خودشان به صورت شخصی تمامی کارهای مربوط به بازاریابی مبتنی بر شبکههای اجتماعی از جمله کمپینها یا ارسال هزاران پیام را بر عهده بگیرند که با این روش هیچگاه به خوبی حق پیام تبلیغاتی شما ادا نمیشود.
ارسال پیام مشابه در چند کانال بازاریابی مختلف: بدون شک هر پلتفرمی نیازمند سبک خاصی از ارائهی محتوا و بازاریابی است. حتما پیش میآید که کاربران و دنبالکنندگان شما در چند شبکهی مختلف پیگیر اخبار و تبلیغات شما باشند که انتشار محتوای تکراری برای آنها آزاردهنده خواهد بود.
نداشتن استراتژی مشخص: 90 درصد مشاغل دارای استراتژی شبکههای اجتماعی هستند؛ بنابراین بدون هرگونه تحلیل کاربردی و مشخص کردن اهدافشان اقدام به برگزاری کمپین یا ارسال محتوای تبلیغاتی نمیکنند. ولی همچنان هستند شرکتهایی که بدون برنامه اقدام میکنند و انرژی، هزینه و وقت خود را بیهوده هدر میدهند.
اگر به نظر شما موارد دیگری از اشتباهات رایج در بازاریابی مبتنی بر شبکههای اجتماعی وجود دارد، آنها را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران زومیت به اشتراک بگذارید.
منبع: زومیت
دیجیتال مارکتینگ Digital Marketing چیست ؟
بخش تبلیغات دوره آنلاین بازاریابی دیجیتال
نویسنده: بخش تبلیغات
چهار شنبه, ۴ شهریور ۹۴ ساعت ۲۰:۰۰
دیجیتال مارکتینگ Digital Marketing چیست ؟
توییتر
تلگرام
ذخیره
اگر میخواهید ارتباط دوره جامع بازاریابی دیجیتال موثرتری با مخاطبینتان داشته باشید حضور قوی شما در دنیای دیجیتال ضروری است. واقعیت این است که مردم بیشتر نظر کسی را میپذیرند که خودش پیش از آنها مشتری شما بوده، نه تعریف و تمجیدهای یک کمپانی را از کالای خودش؛ پس باید این تجربه را برای ایشان یادآوری کنید.
در دنیای امروز دیگر مردم وقتشان را کمتر با خواندن روزنامه و دیدن تبلیغات تلویزیون سپری میکنند . بخش زیادی از زمان مشتریان شما پای کامپیوتر یا موبایل میگذرد، که به آنها رسانههای دیجیتال می گوییم. مردم بیش از آن که در دنیای پر از تبلیغات امروز به تعریف و تمجیدهای کمپانیهای از خودشان توجهی نشان دهند به تجربه مشتریان قبلی آنها اهمیت میدهند.
سه چالش بزرگ در این بین وجود دارد، اول اینکه تنوع رسانههای آنلاین باعث میشود تا صاحبان برند برای برنامهریزی و فعالیت در هر رسانه با مشکل روبرو شوند؛ دهها شبکه اجتماعی ، سرویسهای ایمیل مارکتینگ و وبسایتهای پربازدید تنها بخشی از رسانههای آنلاین هستند .
دوم هزینه پایین و باور اشتباه به عدم نیاز به تخصص در رسانههای آنلاین، در مقایسه با سایر رسانهها است که باعث میشود تعداد زیادی از برندها با رویکردهای حرفهای و غیرحرفهای برای تبلیغ به این فضا هجوم بیاورند و این خودش سبب تشدید رقابت میشوند .
سوم اینکه انفجار این همه اطلاعات در رسانههای آنلاین باعث میشود مخاطب شما با حجم زیادی از تبلیغات روبرو شوند. بسیاری از این افراد با واقعیت آن کالا یا خدمات آنها آشنایی نداشته و سبب کم شدن اعتماد مصرفکننده نسبت به همه تبلیغات در فضای مجازی میشوند.
برای عبور از سطح این چالشها چه باید کرد؟
خوبی دیجیتال مارکتینگ این است آموزش جامع بازاریابی آنلاین که یک بستر دوجانبه برای شما مهیا میکند و میتوانید از نظرات مشتریان نیز مطلع شده و با اعداد دقیق بدانید چه مطالبی برای مخاطب شما جذابتر است .
اما این موضوع بهتنهایی آموزش جامع بازاریابی آنلاینکافی نیست، شما باید بتوانید رابطه خوبی با مشتریانتان داشته باشید، تا هم از نظر آنها آگاه شوید و هم بتوانید انتظارات مشتریان را برطرف کنید .
ایجاد رابطه و تعامل با مشتریان، یکی از برتریهای محسوس، رسانههای آنلاین نسبت به سایر رسانهها است. حالا شما با این داشتهها میتوانید استراتژی بازاریابی و فروش کالا یا خدمات خود را تحلیل کنید و ببینید چهکارهایی جواب مناسب میدهد.
شما باید با تولید محتوای جذاب به مشتریان خود این حس را منتقل کنید که برای شما فروش تنها دغدغه نیست بلکه در تلاش برای بالاتر بردن سطح زندگی آنها هستید .
تمام نظرات مشتریها را بهدقت رصد کرده و تشویقشان کنید داستانهای خودشان را با دیگران به اشتراک بگذارند، این آموزش آنلاین بازاریابی دیجیتال کلید موفقیت شما در دنیای امروز است.آموزش بازاریابی آنلاین
منبع:زومیت