بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال و بازاریابی آنلاین

بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال و بازاریابی آنلاین

گوگل تگ منیجر چیست؟

یکی از مهمترین برگ برنده‌های هر کسب و کاری، جمع‌آوری و کسب بیشترین اطلاعات ممکن از رفتار مشتریان است تا بتواند با تحلیل‌ این اطلاعات خدمات بهتری به آنها ارائه کند. یکی از بهترین ابزارهایی که در دنیای آنلاین به شما کمک می‌کند تا بتواند اطلاعات خوبی از کاربران جمع‌آوری کنید گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager) است. در این مطلب بیشتر می‌خواهیم درباره این ابزار و آموزش کار با آن صحبت کنیم. دوره بازاریابی دیجیتال اینجاست

زمانی که وارد دنیای دیجیتال مارکتینگ می‌شوید، اولین تعریفی که از این دنیا به شما می‌گویند این است:

“استفاده از ابزارهای آنلاین و دیجیتال در راستای تحقق اهداف بازاریابی و فروش”

برای تحقق اهداف بازاریابی و در نتیجه فروش بیشتر مهمترین کار ما توجه به نیازها و به طور کلی رفتار مشتری است. هر چه بتوانیم ارتباط نزدیک‌تری با مشتریان داشته باشیم و از رفتارها، نیازها، علایق و تصمیم‌گیری‌های آنها بهتر باخبر باشیم، در نتیجه می‌توانیم با تحلیل درست به خوبی نیازها و خواسته‌های مشتریان را برطرف کنیم.

ابزارهای زیادی هستند که می‌توانند در این زمینه به ما کمک کنند. پرسشنامه‌ها، بررسی سوابق خرید مشتریان، گوگل تگ منیجر، گوگل آنالیتیکس و… از جمله ابزارهایی هستند که در این زمینه به ما کمک می‌کنند. در این مطلب می‌خواهیم ببینیم گوگل تگ منیجر چیست و چطور باید با آن کار کنیم. دوره دیجیتال مارکتینگ اینجاست


گوگل تگ منیجر (GOOGLE TAG MANAGER) چیست؟

گوگل تگ منیجر چیست

اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم گوگل تگ منیجر چیست، باید آن را ابزار رایگان گوگل بدانیم که با قراردادن چند خط کد در سایت مورد نظر، می‌توانیم اطلاعات و داده‌های مورد نظر خود را از طریق گوگل آنالیتیکس به دست آوریم.

در واقع این ابزار رایگان به مدیریت تگ‌هایی که در صفحات سایت و اپلیکیشن‌ها قرار داده می‌شود کمک می‌کند. استفاده از گوگل تگ منیجر خیلی ساده است، ولی این ابزار قدرتمند به شما کمک می کند تا اطلاعات دقیق‌تری از سایت خود به دست آورید. دوره آنلاین بازاریابی دیجیتال کلیک کنید.

یکی از خوبی‌های گوگل تگ منیجر این است که هیچ تغییری در کدهای سایت شما نمی‌دهد و شما هم برای جمع‌آوری اطلاعات لازم از رفتار مشتریان، نیازی به تغییر کدهای سایت خود ندارید. البته این ابزار مزایای دیگری دارد که در ادامه درباره آنها صحبت می‌کنیم.

مزایای گوگل تگ منیجر

قطعا اینکه بخواهید برای جمع‌آوری اطلاعات کاربران و تحلیل رفتار آنها دائما کدنویسی کنید نه‌تنها کار سختی خواهد بود، بلکه از نظر زمان و هزینه به صرفه نیست. چراکه تمام سایت‌ها کوچک نیستند و نمی‌توان در سایت‌های بزرگ برای تمام صفحات این کار را انجام داد.

از سوی دیگر مدیریت تعداد زیادی تگ اختصاصی عملا غیرممکن می‌شود و در نتیجه به خروجی مورد نظر خود نمی‌رسید. اما گوگل تگ منیجر دقیقا در این بخش به کمک شما می‌آید و مزایای زیر را در اختیارتان قرار می‌دهد. بهترین دوره بازاریابی دیجیتال

استفاده آسان: همان‌طور که اشاره کردیم استفاده از گوگل تگ منیجر بسیار ساده و راحت است و کاربران به آسانی می‌توانند بدون هرگونه دستکاری یا تغییر در کدهای سایت خود، کدهای تگ منیجر را در صفحات سایت وارد کنند. از سوی دیگر امکان مدیریت این تگ‌ها در گوگل آنالیتیکس نیز کار ساده‌ای است.

امکان ویرایش و اصلاح قبل از انتشار: اگر فکر می‌کنید کدهایی که گذاشتید ممکن است درست کار نکند یا اگر می‌خواهید عملکرد دقیق آنها را ببینید، پیش‌نمایش گوگل تگ منیجر به شما کمک می‌کند تا به سادگی عملکرد این کدها را بررسی کرده و هرکدام مشکل داشت پیش از انتشار آن را اصلاح کنید.

ساده‌سازی به‌روزرسانی سایت: یکی از بهترین ویژگی‌های گوگل تگ منیجر این است که از سایت و اپلیکیشن شما جداست و هر کاری لازم باشد در محیطی دیگر انجام می‌دهید. به همین دلیل به‌روزرسانی سایت، نصب افزونه‌ها، تغییر رابط کاربری (UI) و موارد دیگر در سایت و اپلیکیشن خیلی سریع اتفاق می‌افتد. بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ

مدیریت کاربران و امکان تعیین سطح: یکی دیگر از مزایای گوگل تگ منیجر این است که برای کنترل بهتر می‌توانند اختیارات کاربران را سطح‌بندی کنید و بگویید چه افرادی می‌توانند روی وب‌سایت و تگ‌ منیجرها تغییرات اعمال کرده یا آنها را ایجاد کنند.

امکان ذخیره‌سازی: بعد از انتشار گوگل تگ منیجر یک نسخه از تغییرات قبلی ذخیره می‌شود و با مراجعه به آرشیو خود می‌توانید تغییرات جدید را لغو کرده و به نسخه قبلی برگردید. خوبی این قابلیت در این است که هر جایی نیاز به اصلاح یا بازگشت باشد خیلی سریع می‌توانید این کار را انجام دهید.

تگ‌های پیش‌فرض: یکی دیگر از مهمترین ویژگی‌های گوگ تگ منیجر این است که بسیاری از تگ‌های مهم به صورت پیش‌فرض در اختیار شما هستند و اگر نتوانید کدنویسی کنید، خیلی راحت می‌توانید سراغ آنها بروید. ضمن اینکه امکان ویرایش و شخصی‌سازی این کدها نیز وجود دارد.

امنیت بالا: برخلاف تصور تگ‌ها و کدهایی که در سایت قرار می‌دهید هیچ‌گونه مشکل امنیتی ایجاد نمی‌کنند و تمام امکانات و سطوح امنیتی در اختیار شماست.

رایگان بودن: یکی از مزایای مهم گوگل تگ منیجر که شاید کمتر به آن توجه شود رایگان بودن این ابزار است که کمک می‌کند درزمان و هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید.

ردیابی رویدادها: اگر دنبال این هستید که در مسیر گردش مشتری ببینید که به کدام صفحات رفته، روی کدام لینک‌ها کلیک کرده، با کدام محتوا تعامل بیشتری داشته، کدام فرم‌ها ارسال شده و… خیلی راحت می‌توانید از ویژگی ردیابی خودکار رویدادها در گوگل تگ منیجر استفاده کنید.

نداشتن محدودیت: شما می‌توانید به کمک گوگل تگ منیجر (GTM) به صورت نامحدود در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های اندروید و iOS از تگ‌ها و کدهای مورد نظر استفاده کنید.

معایب گوگل تگ منیجر

با تمام خوبی‌هایی که از این ابزار رایگان گفتیم، گوگل تگ منیجر معاب و نقاط ضعف‌هایی هم دارد که بد نیست به آنها اشاره کنیم:


تگ‌های Turn Key محدود هستند: تگ‌های Turn Key به برچسب‌هایی گفته می‌شود که به جای کپی کردن کدهای جاوااسکریپت از طریق فرم‌ها ایجاد می‌شوند. از آنجایی که این تگ‌ها برای گوگل تگ منیجر خیلی محدود هستند، بنابراین تحلیل سایت بدون گوگل آنالیتیکس خیلی سخت می‌شود.

نبود تیم پشتیبانی مشخص: یکی دیگر از مشکلات گوگ تگ منیجر این است که نمی‌توانیم انتظار زیاد از کمک‌های گوگل داشته باشیم. با اینکه گوگل فایل‌های راهنما را برای شروع و پایان کار در اختیار شما قرار می‌دهد، اما در صورت بروز مشکلات بعدی منبع مشخصی وجود ندارد که بتوانید با آنها در ارتباط باشید. البته که GTM خیلی منعطف است و به راحتی می‌توانید این سیستم مدیریت تگ‌ها را کنترل کنید.

کاربرد گوگل تگ منیجر

همان‌طور که گفتیم گوگل تگ منیجر ابزاری رایگان و کاربردی است که اتفاقا کاربردهای مختلفی دارد. با اینکه به صورت کلی این ابزار برای جمع‌آوری اطلاعات از تصمیمات کاربران و رفتار مشتریان به کارگرفته می‌شود، ولی کاربردهای آن شامل موارد زیر می‌شود:


نصب گوگل آنالیتیکس به کمک گوگل تگ منیجر

قراردادن کدهای مورد نیاز در هدر سایت

اضافه کردن تگ‌های خاص به صفحات مختلف بدون نیاز به کدنویسی و مراجعه به کدها

ردیابی رویدادهای مختلف

تاییدیه سرچ کنسول گوگل به کمک تگ منیجر

انتقال اطلاعات مورد نیاز به گوگل آنالیتیکس و دیگر ابزارهای تحلیلی

مراحل استفاده از گوگل تگ منیجر

برای استفاده از گوگل تگ منیجر باید مراحلی را پشت سر بگذارید تا کدهای شما به درستی کار کنند. در ادامه به بررسی این مراحل می‌پردازیم.


ساخت اکانت گوگل تگ منیجر و نصب آن

برای پیکربندی گوگل تگ منیجر باید یک حساب کاربری بسازید. برای این کار به کمک ابزارها و نرم‌افزارهای تغییر IP وارد سایت گوگل تگ منیجر شده و روی Create Account کلیک کنید. بقیه مراحل مانند ساخت اکانت در گوگل یا سایت‌های دیگر است.

مرحله بعدی باید برای مخزن (Container) خود یک نام انتخاب کنید و در نهایت بعد از اضافه کردن آدرس سایت روی Create کلیک کنید. سپس با کلیک روی Yes قوانین و شرایط استفاده گوگل را می‌پذیرید و در نهایت محیط کاربری مورد نظر نمایش داده می‌شود.

حواستان باشد اگر بخواهید برای اندروید یا iOS تگ بسازید باید مشخص کنید که Firebase SDK یا legacy SDK استفاده می‌کنید.

با اینکه گوگل معتقد است برای هر مخزن یک اکانت جداگانه بسازید، اما امکان مدیریت چند اکانت GTM در یک اکانت GTM واحد نیز وجود دارد.

در مرحله آخر کدهای موردنظری را می‌بینید که باید در سایت یا اپلیکیشن خودتان قرار دهید. سری کدهای اول تگ‌های جاوااسکریپت هستند که باید در تمام صفحات وبسایت جاسازی شوند. کدهای دوم هم HTML iframe هستند و اگه نمی‌توانید از جاوااسکریپت استفاده کنید، باید این تگ‌ها را بعد از تگ ابتدایی قرار دهید. در نهایت روی دکمه Publish کلیک می‌کنید.


متغیرها و ثابت ها در گوگل تگ منیجر GTM

تگ‌ها به محرک‌ها وابسته‌اند و محرک‌ها نیز براساس متغیرها کار می‌کنند. در واقع تگ‌ها و محرک‌ها را باید ثابت های گوگل تگ منیجر بدانیم و متغیرها نیز همان‌طور که از اسمشان پیداست مقادیر مختلفی هستند که دائما تغییر می‌کنند.

هنگام کارکردن با GTM با دو نوع متغیر سروکار دارید. گروه اول متغیرهای داخلی و پیش‌فرض هستند و گروه دوم متغیرهایی هستند که توسط کاربران تعریف می‌شوند. متغیرهای نوع اول به متغیرهایی گفته می‌شود که به صورت پیش‌فرض و به طور مداوم از آنها استفاده می‌کنید و گوگل خیلی راحت به آنها دسترسی دارد.

اما متغیرهایی که توسط کاربران تعریف می‌شود در واقع فهرستی از متغیرهاست که شما با اطلاع قبلی در مقابل مخاطب قرار می‌دهید تا کاربران اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما بگذارند.


سه بخش اصلی GOOGLE TAG MANAGER

گوگل تگ منیجر به طور کلی شامل سه بخش تگ‌ها (Tags)، متغیرها (Variable) و محرک‌ها (Triggers) می‌شود. شما برای کار با ابزار گوگل با این سه بخش کار دارید که هر کدام تعریف و عملکرد مشخصی دارند.

تگ‌: تگ‌ها در واقع همان کدهایی هستند که در صفحات سایت قرار می‌گیرند و کار ردیابی را انجام می‌دهند.

محرک: محرک‌ها شروطی هستند که برای اجرای تگ‌ها در نظر می‌گیریم. مثلا می‌توانیم بگوییم اگر کاربری از یک صفحه موردنظر بازدید کرد، تگ مشخص‌شده نیز فعال شود.

متغیر: متغیرها در واقع مقادیری هستند که برای تگ‌ها و محرک‌ها در نظر گرفته می‌شود و براساس آن مشخص می‌کنیم که تگ‌ها چه زمانی اجرا شوند. ضمن اینکه به کمک گوگل تگ منیجر به جز متغیرهای پیش‌فرض می‌توانید از متغیرهای شخصی‌سازی‌شده نیز استفاده کنید.


تگ ها در گوگل تگ منیجر GTM

تگ‌ها مجموعه‌‌ای از کدهای جاوا اسکرپیت هستند که برای ارسال اطلاعات و داده‌های مورد نیاز از گوگل تگ منیجر به گوگل آنالیتیکس استفاده می‌شوند. شما از این کدها بدون نیاز به برنامه‌نویسی یا تغییر در سایت خود می‌توانید استفاده کنید. این تگ‌ها اطلاعاتی که از رفتار کاربران و مشتریان نیاز دارید به شما می‌دهد و اگر در استفاده از کدهای موردنظر اشتباه کنید ممکن است اطلاعات نادرستی بگیرید.

تگ‌های گوگل تگ منیجر انواع مختلفی دارند که شامل موارد زیر می‌شود:


کلیک روی دکمه خرید

تعداد کلیک‌ها تماس با ما

کلیک روی لینک فراخوانی (Call To Action) و لینک‌های دانلود

مشخص شدن ویدیوهایی که کامل مشاهده نشده‌اند

مدت زمان قرارگیری موس روی المان خاص

بررسی تعداد اسکرول‌های صفحه مورد نظر

مدت زمان پرشدن فرم

مشخص کردن تعداد صفحات چاپ شده

TRIGGER چیست؟

تریگرها در واقع محرک‌ها و فعال‌کننده‌ تگ‌ها هستند. محرک با متغیرهایی که دریافت می‌کنند به تگ‌ها فرمان می‌دهند که چه زمانی فعالیت خود را شروع کنند. محرک‌ها به دو دسته اصلی رویدادها (Events) و فیلترها (Filters) تقسیم می‌شوند.

هنگام تعریف محرک‌ها در گوگل تگ منیجر می‌توانید از فهرست پیش‌روی خود گزینه‌های موردنظر را انتخاب کنید. بعد از انتخاب این رویدادها نوبت به انتخاب فیلترها می‌رسد. فیلترها نیز دارای سه بخش متغیرها، عملگرها (Operators) و مقادیر (Values) هستند.


Variable چیست؟

یکی از مهمترین بخش‌های GTM درواقع متغیرها هستند که عملکرد محرک‌ها و در نهایت تگ‌ها را مشخص می‌کنند. مقدار متغیرها وضعیت محرک‌ها را مشخص می‌کند و در نهایت مشخص می‌شود که تگ‌ها در چه زمانی و به چه شرایطی باید کار کنند.

متغیرهای پیش‌فرض و پیش‌ساخته متغیرهایی هستند که بیشترین کاربرد را دارند و برای سایت و اپلیکیشن‌های موبایل نیز آماده شده‌اند. اما متغیرها سفارشی متغیرهایی هستند که شما مقادیر آنها را مشخص می‌کنید و برای آنها شرط می‌گذارید.

تفاوت ابزار گوگل آنالیتیکس با گوگل تگ منیجر در چیست؟

بسیاری از کاربران به اشتباه تصور می‌کنند گوگل آنالیتیکس با گوگل تگ منیجر یکسان است، ولی در واقع این گونه نیست. در واقع این دو ابزار مکمل همدیگر هستند و با استفاده همزمان از آنها اطلاعات بسیار خوبی در اختیار شما قرار می‌گیرد که بتوانید رفتار مشتریان و مخاطبان را تحلیل کنید.



مهمترین تفاوت‌های ابزار گوگل آنالیتکیس با گوگل تگ منیجر:

کار اصلی گوگل آنالیتیکس ارائه گزارش‌های تحلیلی از بخش‌های مختلف مانند میزان بازدید براساس دستگاه‌های متفاوت، تعداد بازدید، صفحات دارای نرخ پرش، میزان مشارکت، تعداد ورودهای ارگانیک و… است. در گوگل تگ منیجر بیشتر اطلاعات براساس متغیرها جمع‌آوری شده و در اختیار شما قرار می‌گیرد.

در گوگل تگ منیجر می‌توان برای هر تگ از قابلیت‌های اضافه کردن، حذف و ویرایش استفاده کرد، ولی در گوگل آنالیتیکس این گونه نیست.

گوگل تگ منیجر در مدیریت تعداد زیادی از تگ‌ها عملکرد بهتری دارد و ضمن اجرای به ترتیب تگ‌ها که سرعت سایت رو کم نمی‌کند، این امکان را دارد که بتواند تگ‌های متفاوت را به سادگی در صفحات موردنظر به کار بگیرید.

گوگل آنالیتیکس به عنوان یک منبع اصلی برای اطلاعات شناخته می‌شود، ولی گوگل تگ منیجر واسطی برای ارسال اطلاعات به یک منبع دیگر است.

تفاوت تگ منیجر و گوگل آنالیتیکس

چرا استفاده از گوگل تگ منیجر برای کسب و کارهای آنلاین اهمیت دارد؟

بدون شک کسب و کارهای آنلاین بدون تحلیل درست رفتار مشتریان و مخاطبان خود و بررسی آمارها و اطلاعات دریافتی نمی‌توانند به طور دائم فعالیت مثبت و قدرتمندی داشته باشند. بررسی سفر مشتری در سایت و دریافت اطلاعات دیگر مانند تعداد کلیک‌ها روی یک لینک نشان می‌دهد که تا چه اندازه با تحلیل دقیق این اطلاعات می‌توان از رقبا جلو افتاد.

گوگل تگ منیجر ابزاری رایگان، ساده و کاربردی است که به راحتی به شما کمک می‌کند تا با قراردادن یک سری کد جاوااسکریپت در صفحات سایت خود بتوانید اطلاعاتی که می‌خواهید از مشتریان و کاربران به دست آورید. گوگل تگ منیجر مکمل گوگل آنالیتیکس است و تفاوت‌هایی نیز با این سیستم دارند.

منبع: یکتانت 

بازاریابی بازگشتی (Retention Marketing) چیست؟

بازاریابی بازگشتی (Retention Marketing) چیست؟

راهنمای کامل بازاریابی بازگشتی


 مختص کاربر ویژه

این مقاله دارای نسخه PDF انگلیسی است. جهت دسترسی به لینک دانلود نسخه انگلیسی هم‌اکنون عضو شوید.

وقتی به بازاریابی فکر می‌کنیم، ذهن ما غالبا به سمت کشف تاکتیک‌های جدید می‌رود که باعث شوند مشتریان جدیدی را به خود جلب کنیم. اما بازاریابی فقط در این مرحله تمام نمی‌شود. این امر همچنین در مورد حفظ مشتریان موجود از طریق بازاریابی مداوم است. در حقیقت، حفظ مشتری حتی ممکن است مهمتر از جذب مشتری باشد. در متن پیش رو قصد داریم اهمیت بازاریابی بازگشتی (Retention Marketing) را در این روند بررسی کنیم.


بازاریابی بازگشتی (Retention Marketing) چیست؟

بازاریابی بازگشتی استراتژی‌ای است که به مشتریان موجود فکر می‌کند. روند این کار بر روی بازگرداندن مشتریانی تمرکز دارد که از قبل با یک نام تجاری کار کرده‌اند. در ابتدای سفر مشتری، بازاریابی بازگشتی باعث ایجاد آگاهی از برند، جلب توجه مشتری، آموزش مخاطبان و در نهایت تبدیل افراد به خریدار می‌شود. در پایان چرخه، اگر خریدار از کشتی خارج شده باشد، او را به داخل قیف خرید بازمی‌گرداند و آنها را به عنوان یک مشتری فعال و درگیر در چرخه پرورش می‌دهد.


اهداف بازاریابی بازگشتی افزایش تعداد مشتری نیست بلکه هدف:


افزایش نرخ بازگشت مشتری و بازگرداندن مشتریان گذشته به چرخه خرید.

کاهش نرخ ریزش مشتری و حفظ مشتریان موجود در چرخه خرید.

هدایت کردن فرکانس خرید و وادار کردن مشتریان برای صرف اوقات بیشتر در سفر خود به سرزمین شما.

چرا بازاریابی بازگشتی یک استراتژی هوشمند است؟


برای برندهای جدید و در حال رشد منطقی است که بیشتر برنامه‌های بازاریابی آنها را بر جذب مشتری متمرکز باشد. اما هنگامی که یک نام تجاری قدیمی از مشتری محکمی برخوردار است، آنها باید استراتژی خود را تغییر دهند و توجه بیشتری به حفظ مشتری داشته باشند.


بدون برنامه نگهداری، تمام استراتژی‌های بازاریابی در مرحله کسب هیچ کاری ندارند. یک نام تجاری ممکن است برای جلب مشتری سخت کار کند اما در نتیجه عدم جذب مجدد مشتری و بازاریابی مجدد، آنها را از دست بدهد. این از دست دادن مشتری یک اشتباه پرهزینه است. اما ثابت شده است که بازاریابی بازگشتی باعث افزایش درآمد می‌شود در حالی که از منابع کمتری نسبت به روش‌های دیگر استفاده می‌کند.


طبق تحقیقات اعلا شده است که حفظ مشتریان فعلی، سود سازمان را افزایش می‌دهد. در واقع افزایش نرخ نگهداری مشتری تنها در ۵٪ می‌تواند سود ما را ۲۵ تا ۹۵٪ افزایش دهد. زیرا که فروش به مشتریان فعلی، آسان‌تر از فروش به مشتریان جدید است. در حالی که برندها ۶۰ تا ۷۰ درصد شانس فروش به مشتری موجود را دارند. برای فروش به مشتریان جدید ۵ تا ۲۰ درصد شانس موفقیت وجود دارد.


حتما بخوانید:  پرسونا یا شخصیت مشتری چیست و چه اهمیتی در بازاریابی دارد؟

نکته مهم

مشتریان خوشحال و موجود به شما کمک می‌کنند تا مشتریان جدیدی کسب کنید. وقتی طرفداران نام تجاری شادی داشته باشید، آنها به سفیران برند تبدیل می‌شوند. این مهم کمک می‌کند تا مشتریان دیگر به سمت تجارت شما سوق داده شوند زیرا مشتریان اغلب با اعتماد به توصیه دوستان خود خرید می‌کنند. این اصل مهمی در بازاریابی دهان به دهان است.


استراتژی‌های مهم در بازاریابی بازگشتی

موارد زیر برخی از روش‌هایی است که می‌توانید خریداران قبلی و فعلی را به مشتریان وفادار تبدیل کنید.


طرفداری (Advocacy)

اگر علاقه دارید به مردم کمک کنید زندگی سالم‌تری داشته باشند، آلودگی‌ها را کاهش دهند، خانه‌های شاد برای حیوانات خانگی رها شده یا هر دلیل دیگری پیدا کنند، یک برنامه حمایتی تنظیم کنید. مشتری‌های شما وقتی می‌توانند در یک هدف خوب سهیم شوند، احساس خوبی دارند. طرفداران مشتری شما احتمالا نام تجاری شما را نسبت به برند دیگری که احساس می‌کنند کمتر با آن ارتباط دارند، انتخاب می‌کنند.


تخفیف و کوپن روزانه

تخفیف‌ها و جایزه‌های روزانه شما، افراد را بیشتر از وضعیتی بدون این موارد، به شما کسب و کار شما سوق می‌دهد. این استراتژی به مشتریان انگیزه می‌دهد تا به جای خرید از یک برند دیگر، دوباره با شما خرید کنند. زیرا آنها می‌دانند نیاز خود را با قیمت مناسب پیدا خواهند کرد.


انحصار (Exclusivity)

مردم عاشق احساس خاص بودن هستند و شما می‌توانید برای حفظ بازاریابی از این امر استفاده کنید. یک “باشگاه” یا عضویت اختصاصی ایجاد کنید تا مشتریان قبلی شما احساس کنند در فضائی هستند که دیگران به آن دسترسی ندارند. اگر یک خرده فروش هستید، شاید یک شب سرگرم کننده را در فروشگاه خود برای افرادی برگزار کنید که بیش از یک مقدار مشخص را در آن ماه خرید کرده‌اند.


برنامه‌های وفاداری

طبق مطالعه انجام شده توسط Technology Advice، مردم ۸۰ درصد بیشتر در فروشگاه‌هایی که برنامه وفاداری ارائه می‌دهند، خرید می‌کنند. به آن کارت پانچ مربوط به کافی شاپ مورد علاقه خود در کیف پول‌تان فکر کنید. این کمک می‌کند تا مغازه در ذهن شما حفظ شود و به شما یک بازدید دیگر برای جمع آوری یک ستاره بیشتر را نوید می‌دهد.


بازاریابی ایمیلی

بازاریابی از طریق ایمیل همچنان یک رسانه مهم برای ایجاد روابط با مشتری است. با وجود سیل ایمیل‌هایی که مردم هر روز با آن روبرو می‌شوند، آنها هنوز هم دوست دارند از برندهای مورد علاقه خود چیزی بشنوند. اگر از بازاریابی محتوا استفاده می‌کنید، خبرنامه‌های ایمیل یک کانال عالی برای اطلاع دادن به مشتریان است که شما مطالب جدیدی را در وبلاگ خود منتشر کرده‌اید. یک مطالعه توسط Adestra نشان می‌دهد که ایمیل‌های حاوی تخفیف، بیش از بررسی وب سایت‌ها و تبلیغات آنلاین بر تصمیمات خرید تأثیر می‌گذارند. دوره آنلاین بازاریابی دیجیتال


حتما بخوانید:  مزایای استفاده از ویدئو در وب سایت


پنل‌های مشتری

آیا مشتریان می‌توانند در زمینه طراحی محصول به شما مشاوره دهند؟ چرا برای ایجاد یک حلقه بازخورد پانلی از مشتاق‌ترین و مشتاق‌ترین مشتریان خود ایجاد نمی‌کنید. این به مشتریان نشان می‌دهد که شما برای ورودی آنها ارزش قائل هستید و می‌تواند محصولات شما را با آنچه مشتریان واقعا می‌خواهند، هماهنگ کند.


ابزار رایگان

آیا امکانی وجود دارد که بتوانید از طریق یک ابزار رایگان به مشتریان خود کمک کنید؟ شاید ابزار شما طراحی ظاهر یک محصول باشد یا به مشتری کمک کند در هنگام انتخاب گزینه‌های مالی، سود خود را از خرید با شما محاسبه کند. ارائه یک نسخه “freemium” از محصول خود را در نظر بگیرید. تحقیقات نشان می‌دهد که مشتریان با نسخه‌های رایگان مزایای و ماندگاری بیشتری را در نظر می‌گیرند. این می‌تواند نام خوبی برای تجارت شما ایجاد کند و باعث شود مشتریان بیشتر شما را نسبت به رقبا انتخاب کنند. بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ


جوایز ارجاع

تحقیقات نشان می‌دهد که برنامه‌های ارجاع می‌توانند تعهد مشتری به کسب و کار شما را افزایش دهند. به عنوان مثال اگر از خدمات تحویل مواد غذایی استفاده کرده‌اید، ممکن است ۱۰ دلار برای معرفی یک دوست به شما پیشنهاد شود. به همین ترتیب، مشاغل می‌توانند به مشتریانی که محصولات یا خدمات خود را به همکاران توصیه می‌کنند، پاداش دهند.


شخصی سازی

با ایجاد شرایطی که مشتری در آن بتواند برخی عناصر و موارد را با انتخاب خود پیش ببرید، رضایت مشتریان را بالا برده و ماندگاری انها را تضمین کنید.


هدف گذاری مجدد بهترین دوره بازاریابی دیجیتال

هدف گذاری مجدد اصطلاحی برای تبلیغات آنلاین است که بر اساس سابقه مرور یک شخص از محصولات ما تنظیم می‌شود. امکان دارد که مشتری برخی گزینه‌های خرید را فعلا از لیست خود کنار بگذارد. شما از این مورد برای یادآوری مجدد به او استفاده خواهید کرد.


خدمات استثنایی

سرویس استثنایی همچنین قدرت بازگشت مشتریان را دارد. تحقیقات در بخش مالی نشان داد که ارائه خدمات با کیفیت بالا باعث افزایش حفظ مشتری می‌شود و این به نوبه خود منجر به تعهد و وفاداری بیشتر در آنها خواهد شد.


حتما بخوانید:  قیمت‌گذاری محصولات | تعریف، راهکارها و تکنیک‌ها

چه موقع باید از کمپین‌های بازاریابی بازگشتی استفاده کرد؟ دوره بازاریابی دیجیتال اینجاست


همانطور که شروع به جمع آوری ایده‌هایی برای برنامه‌های بازاریابی بازگشتی می‌کنید، راه‌اندازی یک یا چند نوع از انواع زیر را در نظر بگیرید.


آنبوردینگ کمپین (Onboarding Campaigns):

 سیستمی برای استقبال و پرورش مشتریان فعلی و مشتریان جدید طراحی کنید که آنها را به لحظه ایده‌آلی که میخواهند، برساند. خوب است که اولین برخورد آنها را شگفت‌انگیز ایجاد کنید که با مشتریان کنار شما بمانند.


کمپین‌های مشتری فعال:  دوره دیجیتال مارکتینگ اینجاست 

مشتریانی را که مرتبا به برند شما برمی‌گردند، فراموش نکنید. ایجاد راهکارهایی برای ادامه ارتباط و آموزش این مشتریان اختصاصی بسیار مهم است. حتی اگر به نظر برسد که شما را ترک نخواهند کرد.


کمپین مشتریان دور شده (Lapsing Customer Campaigns)

 کمپین‌هایی ایجاد کنید که به طور خاص برای مشتریانی طراحی شده باشد که به نظر می‌رسد از چرخه خریدار خارج شده‌اند. این مشتریان ممکن است افرادی با حساب یا پیشنهادهای آزمایشی رایگان باشند که بعد از آن شما را کنار می‌گذارند.

منبع: کاروکسب

متاتگ چیست و چه اهمیتی در سئو دارند؟

پمتا تگ ها چه هستند و چه اهمیتی در سئو دارند؟ دوره دیجیتال مارکتینگ 

احتمالاً شما هم با افرادی در ارتباط بوده اید که عقیده دارند برای کسب رتبه نخست نتایج جستجوی گوگل، تنها کافیست به صفحات وب سایت خود متا تگ اضافه کنید. خب، باید بگویم این طرز فکر کاملاً اشتباه است! در حقیقت متا تگ ها، تنها یک تکه از پازل پیچیدۀ الگوریتم رتبه بندی هستند و موتورهای جستجوی اصلی برای رتبه بندی وب سایت ها، عوامل متعدد بسیاری را در نظر می گیرند. دوره بازاریابی دیجیتال اینجاست

در حالیکه بحث های بسیاری پیرامون اهمیت متا تگ ها در موتورهای جستجو وجود دارد، باید در همین جا اعلام کنم استفاده از متا تگ ها برای وب سایت شما معجزه نمی کند. مطمئن باشید صِرفِ به کار بردن متا تگ ها، رتبه بالایی در نتایج جستجوی گوگل، بینگ و یاهو برایتان به دست نمی آورد.

با این حال، متا تگ ها به کاربران و موتورهای جستجو کمک می کنند تا موضوع وب سایت شما را بهتر درک کنند. بنابراین اگر نتوانید در وب سایت خود به درستی از متا تگ ها استفاده کنید، شاهد تاثیرات مخرب آن بر رتبه بندی وب سایت تان خواهید بود. دوره آنلاین بازاریابی دیجیتال

در این مقاله برایتان توضیح خواهم داد که متا تگ ها چه هستند، کدام یک از متا تگ ها اهمیت بیشتری دارند و چگونه می توان از اشتباهات رایج در حین به کار بردن متا تگ ها جلوگیری کرد.

متا تگ ها چه هستند؟

اگر به زبان ساده بگوییم، متا تگ ها اسنیپت های متنی هستند که محتوای یک صفحه را توصیف می کنند. گفتنی است متا تگ ها بر روی صفحه وب سایت ظاهر نمی شوند، اما در کدهای HTML صفحه وجود دارند.

همۀ ما با عملکرد برچسب های وبلاگ آشنایی داریم و متا تگ ها نیز کمابیش به همان شکل عمل می کنند. در حقیقت، متا تگ ها توضیحات مختصری درباره محتوای صفحه به موتورهای جستجو ارائه می کنند.

تنها تفاوت بین برچسب های وبلاگ و متا تگ ها این است که متا تگ ها تنها در کدهای HTML وب سایت وجود دارند و معمولاً در کد Heading صفحه قرار می گیرند. بنابراین، این کدها تنها برای موتورهای جستجو (و افرادی که می دانند در چه قسمتی به دنبالشان باشند) قابل مشاهده است.

کلمه متا (به انگلیسی: Meta)، کوتاه شدۀ عبارت Metadata است. Matadata، داده هایی هستند که این تگ ها برای موتورهای جستجو فراهم می کنند. اگر ساده تر بگوییم (شاید هم پیچیده تر!) داده های متا، داده هایی از داده های صفحات وب سایت شما هستند.

آیا استفاده از متا تگ به سئوی سایت کمک می کند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت: بله. کمک می کند. اما نه همۀ آنها و نه در همۀ مواقع! در ادامه مقاله شما را با انواع متا تگ ها آشنا می کنم.

اگر می خواهید بدانید که متا تگ های فعلی صفحات وب سایت شما چه چیزی است، کافیست در مرورگر خود کلیک راست کنید و گزینه "View Page Source" را انتخاب نمایید. بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ 

با انتخاب این گزینه، یک تَبِ جدید در گوگل کروم باز می شود (در مرورگر فایرفاکس، یک پنجره جدید به صورت پاپ آپ باز خواهد شد). شما می توانید در قسمت بالای کدها که با عنوان "Head" مشخص شده است، تگ های متای یک صفحه را مشاهده نمایید.

چگونه متا تگ صفحه را مشاهده کنیم؟

نمونه کدهای متا تگ

انواع متا تگ ها را بشناسید

خب، در ابتدا باید بدانید که چهار نوع متا تگ اصلی وجود دارد که در این مقاله با آن ها آشنا خواهید شد. برخی از این متا تگ ها مانند گذشته مهم و کاربردی نیستند. برخی دیگر از آن ها نیز می توانند با جمع آوری اطلاعات برای گوگل، ترافیک وب سایت شما را افزایش دهند. بهترین دوره بازاریابی دیجیتال

البته در اینجا باید اعلام کنم که تعداد متا تگ ها بیش تر از 4 عدد است. دلیل اینکه در این مقاله تنها 4 متا تگ اصلی را به شما عزیزان معرفی می کنیم این است که استفاده از دیگر انواع تگ های متا چندان رایج نیست و برخی از آنها نیز به بازاریابی اینترنتی مرتبط نیستند.

4 متا تگ های مهم به ترتیب زیر هستند:

کلمات کلیدی متا یا Meta Keywords: کلمات کلیدی هستند که با موضوع صفحه وب سایت شما در ارتباطند.

تگ عنوان یا Title Tag: تگ عنوان، همان نوشته ای است که شما در بالای مرورگر خود مشاهده می کنید. از نظر موتورهای جستجو، این نوشته عنوانِ صفحه سایت است.

توضیحات متا یا Meta Description: توضیح مختصری از موضوع صفحه است.

متا ربات ها یا Meta Robots: به ربات های موتورهای جستجو اطلاع می دهند که در مواجهه با یک صفحه چه کاری انجام دهند.

افزایش ترافیک وب سایت شما021-41897070داخلی 3

کلمات کلیدی متا یا Meta Keywords

کلمات کلیدی متا، از آن دست متا تگ هایی هستند که استفاده از آنها دیگر مرسوم نیست. شاید در چند سال گذشته، استفاده از کلمات کلیدی متا برای سئوی سایت مفید بود، اما دیگر چنین نیست.

در سال های گذشته، وبمسترها و متخصصان سئو تشنۀ افزایش بازدید وب سایت خود بودند. به همین دلیل سعی می کردند با اضافه کردن کلمات کلیدی نامرتبط به وب سایت خود، بازدیدکنندگان بیشتری را به سمت خود بکشانند. به این استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی نامرتبط، Keyword Stuffing گفته می شود.

پس از گذشت مدتی، مدیران گوگل تصمیم گرفتند که تاثیر کلمات کلیدی متا را به صفر برسانند. امروزه، گوگل دیگر کلمات کلیدی متا را در الگوریتم رتبه بندی خود لحاظ نمی کند زیرا سوء استفاده از آن ها بسیار آسان است.

بازاریابی چریکی چیست؟ یک روش خلاقانه و به صرفه تبلیغات!حتما بخوانید: بازاریابی چریکی چیست؟ یک روش خلاقانه و به صرفه تبلیغات!

تگ عنوان یا Title Tag

در طرف دیگر، تگ عنوان قرار دارد که مهم ترین مورد بین متا تگ های موجود است. تگ های عنوان بر روی رتبه بندی وب سایت در نتایج جستجو، تاثیر مستقیم دارند. می توان گفت تگ عنوان، تنها متا تگی است که کاربر به راحتی می تواند آن را مشاهده کند.

شما می توانید تگ عنوان هر صفحه را در تَب های مرورگر خود مشاهده نمایید:

تگ عنوان یا Title Tag چیست؟

استفاده از تگ عنوان بسیار کاربردی است، مخصوصاً زمانی که می خواهید عنوانی اصلی برای صفحه خود انتخاب نمایید. استفاده از تگ عنوان نه تنها وضعیت سئوی سایت شما را بهبود می بخشد، بلکه به کاربران نیز کمک می کند تا به راحتی وب سایت تان را بین ده ها تَب موجود در مرورگر خود، شناسایی کنند.

توضیحات متا یا Meta Description

توضیحات متا یکی از متا تگ های بسیار مفید است. این تگ به موتورهای جستجو و برخی جستجو کنندگان، موضوع وب سایت شما را به صورت مختصر توضیح می دهد. فرض کنیم شما در گوگل، عبارت انکر تکست را جستجو می کنید. به احتمال زیاد با نتایجی مشابه نتیجه زیر روبرو شوید:

توضیحات متا یا Meta Description چیست؟

البته بهتر است بدانید توضیحات متا همیشه آنطور که شما می خواهید در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده نمی شوند زیرا گوگل بر اساس کلمه کلیدی جستجو شده، قسمتی از محتوای سایت را به عنوان اسنیپت به کاربران نشان می دهد.

همچنین، گوگل بارها اعلام کرده است که استفاده از کلمات کلیدی در توضیحات متا تاثیری بر روی رتبه بندی یک سایت ندارد. با این حال، نوشتن یک متن جذاب همراه با کلمات کلیدی مرتبط می تواند کاربران را ترغیب کند بر روی لینک وب سایت شما در نتایج جستجو کلیک کنند.

هرچند دلیل این تصمیم گوگل چندان واضح نیست، اما مدیران گوگل بارها اعلام کرده اند که کلمات کلیدی متا دیگر اهمیتی ندارند. با این حال استفاده از توضیحات متا، مطمئناً به افزایش نرخ کلیک وب سایت کمک می کند.

نکته: در صورتی که در قسمت توضیحات متای صفحه خود چیزی ننویسید، گوگل به جای شما این کار را انجام می دهد. بنابراین برای آنکه از بروز هر گونه خطا و کج سلیقگی جلوگیری کنید، بهتر است همیشه توضیحات متا را خودتان بنویسید.

ربات های متا یا Meta Robots

با استفاده از این تگ، شما به موتور جستجو توضیح می دهید که با صفحات وب سایت تان چه کار کند:

index/noindex: با استفاده از این کدها در صفحه می توانید به موتور جستجو بفهمانید که آیا باید صفحه مذکور را در نتایج جستجو نشان دهد یا خیر.

follow/nofollow: استفاده از این کدها به موتورهای جستجو می گوید که لینک های موجود در صفحه باید دنبال شوند یا خیر.

منتظر چه اتفاقی باشیم؟

در بالا توضیح دادیم که استفاده از متا تگ ها، چگونه می تواند بر بازاریابی موتورهای جستجو موثر باشد. از تمام گفته های بالا می توانیم نتیجه بگیریم:

تگ عنوان یا همان Title Tag، به تنهایی می تواند رتبه سایت شما در نتایج جستجو را تغییر دهد.

نوشتن توضیحات متای جذاب می تواند نرخ کلیک و میزان بازدید از وب سایت تان را افزایش دهد.

توضیحات متای (Meta Description) جذاب می تواند مانند متن تبلیغ گوگل عمل کند.

استفاده از متا تگ ها به هیچ وجه دشوار نیست و تنها نیازمند آشنایی مقدماتی با زبان HTML است. همچنین اگر برای وب سایت خود از یک سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنید، بهتر است بدانید پلاگین های بسیاری برای مدیریت متا تگ ها وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید.

منبع: نوین 

دامین آتوریتی و پیج آتوریتی چیست؟

دامین آتوریتی یکی از مباحث مهم و تاثیرگذار در سئوی سایت و سنجش مهمی برای کیفیت و اعتبار سایت شما خواهد بود. شاید جالب باشد که بدانید روزانه چیزی در حدود صدهزار سایت جدید ساخته می‌شوند و در نتایج گوگل به رقابت می‌پردازند. هرچقدر که تعداد این سایت‌ها بیشتر باشد، مسلما اعتبارسنجی آن‌ها نیز سخت‌تر خواهد شد. به همین دلیل مفهومی تحت عنوان پیج آتوریتی و دامین آتوریتی شکل گرفته است که به سایت شما از 1 تا 100 عددی نسبت می‌دهد که نشان‌دهنده‌ اعتبار و کیفیت سایت در نتایج موتورهای جستجو مثل گوگل است. دوره دیجیتال مارکتینگ

در ابتدا پیج رنک (Page Rank) عددی بین 1 تا 10 برای سایت شما در نظر می‌گرفت که نشان‌ از محبوبیت و اعتبار سایت شما از دید بازدیدکنندگان آن داشت. اما بعد از مدتی گوگل به صورت رسمی اعلام کرد که دیگر Page Rank را منبع معتبری برای انتخاب جایگاه سایت‌ها نمی‌داند. دوره بازاریابی دیجیتال

بلافاصله بعد از انتشار این خبر، شرکت‌های مختلفی سعی کردند کار Page Rank را انجام دهند که در میان آن‌ها شرکت MOZ که معتبرترین سایت در زمینه‌ی سئو در دنیا نیز هست، مفهومی به اسم دامین آتوریتی را برای سایت‌ها درنظر گرفت. هر چقدر که عدد دامین آتوریتی شما به 100 نزدیکتر باشد، سایت شما کیفیت و اعتبار بیشتری دارد. در ادامه‌ این مقاله تریبون قصد داریم تا این مفهوم را به صورت کامل با یکدیگر بررسی کنیم.

آتوریتی (Authority) به چه معناست؟ دوره آنلاین بازاریابی دیجیتال

آتوریتی (Authority) به معنای اعتبار است. با زیاد شدن تعداد سایت‌ها، گوگل تصمیم گرفت تا به دامنه‌هایی بیشتر بها دهد که اعتبار و ارزش بیشتری دارند و برای اینکه صفحه‌ای را به رتبه‌های برتر در نتایج برساند، یکی از معیارهایی که مورد سنجش قرار دهد، آتوریتی یا اعتبار آن صفحه باشد. اعتبار صفحات و دامنه هم درست مثل دنیای واقعی زمانی به دست می‌آید که سایت و مطلب شما، مفید، کاربردی، محبوب و برگرفته از اطلاعات درست باشد. در دنیای واقعی هم اعتبار آدم‌ها باهم فرق می‌کند و گوگل هم این معیار را ترتیب اثر داد تا کیفیت بیشتری به مخاطبان خود تحویل دهد.

دامین آتوریتی (Domain Authority) چیست؟ بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ

دامین آتوریتی، Domain Authority یا به‌ اختصار DA یکی از پارامترهایی است که توسط شرکت ماز برای تحلیل و آنالیز سایت‌ها ارائه‌شده است و درواقع معیاری برای بررسی قدرت و اعتبار دامنه یک سایت محسوب می‌شود. دامین آتوریتی همان‌طور که گفتیم، عددی بین 1 تا 100 است و بزرگتر بودن آن نشان از اعتبار بیشتر سایت و دامنه‌ شما دارد. البته باید به این نکته توجه کنید که تنها داشتن اعتبار و امتیاز بالا در سایت MOZ برای رسیدن به رتبه‌های برتر گوگل کافی نیست.

دامین آتوریتی در واقع یک المان نسبی برای سنجش اعتبار و کیفیت سایت‌هاست که برای مقایسه‌ آن‌ها می‌توان از این المان استفاده کرد و در نظر داشته باشید که این رتبه محصولی از سایت MOZ است که می‌تواند به بهبود کیفیت سایت کمک کند. اما باید بدانید که گوگل بیش از 200 پارامتر مختلف را برای تعیین جایگاه شما در نظر می‌گیرد و بعد از آن رتبه‌ سایت شما مشخص می‌شود. در واقع دامین آتوریتی می‌تواند به شما کمک کند تا راه و مسیر خود را بهتر بشناسید و بدانید که در میان سایت‌های دیگر در چه موقعیتی قرار دارید. بهترین دوره بازاریابی دیجیتال اینجاست

پیج آتوریتی (Page Authority) چیست؟

مفهوم دیگری جدای از دامین آتوریتی Domain Authority وجود دارد به اسم پیج آتوریتی Page Authority یا به‌اختصار PA که قدرت و اعتبار یک صفحه منحصربه‌فرد از دامنه کلی وب‌سایت شما را نشان می‌دهد. پیج آتوریتی هم درست مثل دامین آتوریتی عددی بین 1 تا 100 را به صفحه‌ی مورد نظر اختصاص می‌دهد که معمولا صفحات اصلی سایت در مقایسه با دیگر صفحات آن، پیج آتوریتی بالاتری دارد.

تفاوت اعتبار دامنه Domain Authority و اعتبار صفحه Page Authority

درست است که هر دوی این مفاهیم توسط یک سایت اندازه‌گیری می‌شوند و عددی بین 1 تا 100 را نشان می‌دهند، اما ممکن است در یکی از صفحات خود عددی متغایر با دامین آتوریتی خود ببینید و برایتان سوال پیش بیاید که چگونه ممکن است این دو عدد با هم تفاوت داشته باشند.

دلیل آن هم این است که دامین آتوریتی امتیازی است که به کل دامنه تعلق می‌گیرد و پیج آتوریتی امتیازی است که به هرصفحه تعلق دارد. به زبان ساده‌تر یعنی میانگین اعتبار صفحات مختلف وبسایت شماست که اعتبار دامنه را مشخص می‌کند و همین امر می‌تواند سبب شود تا دو عدد متفاوت در پیج آتوریتی و دامین آتوریتی خود مشاهده کنید.

امتیاز پیج آتوریتی (Page Authority) و دامین آتوریتی (Domain Authority) چگونه محاسبه می‌شود؟

پیج آتوریتی و دامین آتوریتی با فرمولی تقریبا مشابه به یکدیگر سنجیده می‌‌شوند و همواره در حال تغییر و به‌روزرسانی هستند. بنابراین ممکن است در بازه‌ زمانی مشخص تغییرات و نوسانات زیادی را در امتیاز این دو به خصوص پیج آتوریتی مشاهده کنید که کاملا طبیعی است.

فرمول محاسبه‌ پیج آتوریتی و دامین آتوریتی با استفاده از یک لگاریتم یا دقیق‌تر نمودار لگاریتمی است که در بازه‌ 1 تا 100 قرار دارد، و اعتبار سایت شما توسط آن سنجیده می‌شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در نمودار لگاریتمی رسیدن از عدد 20 به عدد 30 بسیار آسان‌تر از رسیدن از عدد 70 به عدد 80 است و همین باعث می‌شود تا در ادامه کار سخت‌تری برای رشد و پیشرفت پیشرو داشته باشید.

عوامل تاثیرگذار در آتوریتی سایت کدامند؟

عوامل تاثیر گذار بر دامین آتوریتی

حالا که با مفهوم پیج آتوریتی و دامین آتوریتی آشنا شدید، وقت آن است که توضیح دهیم چگونه آن‌ها را بهینه کرده و به نوعی بهتر استفاده کنید. فرض می‌کنیم که اعتبار دامنه یا پیج شما پایین است، برای بالا بردن آن باید عوامل مختلفی را مورد بررسی قرار دهید تا اگر مشکلی هست که گوگل را به اشتباه می‌اندازد و شما را یک سایت بی‌اعتبار معرفی می‌کند، برطرف کنید و اگر هم مشکلی نیست، راهکارهایی برای بهبود آن پیاده‌سازی کنید.

کیفیت و تعداد بک لینک‌ها

دامین آتوریتی تا حد زیادی به بک‌ لینک‌های سایت شما مرتبط است و با استفاده از بک لینک‌ها می‌توانید امتیاز و اعتبار دامنه‌ی خود را افزایش دهید. اما باید دقت کنید که اقدام به بک لینک سازی بدون بررسی و تحقیق می‌تواند برای سایت شما مضر هم باشد. به جای آن که به کمیت و تعداد بک لینک‌ها فکر کنید به کیفیت آن‌ها اهمیت دهید و قبل از انجام آن اعتبار و ارزش آن سایت را نزد گوگل بسنجید. زمانی که یک بک لینک از سایت معتبر و با قدمت به سایت خود می‌دهید، گوگل این پیام را دریافت می‌کند که اگر این سایت معتبر به شما لینک داده است، یعنی شما را معتبر می‌داند، بنابراین گوگل هم ارزش بیشتری برای شما قائل می‌شود و شما را در رتبه‌های بالاتری قرار می‌دهد.

سیگنال‌ شبکه‌های اجتماعی

به غیر از لینک سازی معیارهای دیگری هم در تعیین اعتبار دامنه موثر هستند. مانند دریافت سیگنال‌های مثبت از سمت شبکه‌های اجتماعی، برند منشن توسط مخاطبین شما در فضای آنلاین و جستجوی نام شما توسط تعداد زیادی از کاربران وعمر بیشتر دامنه که سبب می‌شود تا دامین آتوریتی شما شانس بیشتری برای دریافت امتیاز بالا داشته باشد.

جستجوی نام برند در گوگل

طبیعی است که هرچه میزان جستجویی که از نام برند شما می‌شود بیشتر باشد، گوگل هم اعتبار بیشتری به شما می‌دهد و همین کافیست تا امتیازی که برای دامین آتوریتی کسب می‌کنید را دستخوش تغییرات کند و امتیاز بیشتری به شما و برندتان بدهد. جستجوی نام برند در گوگل ممکن است کمتر از دیگر موارد تاثیرگذار مورد توجه کاربران قرار بگیرد، اما شما آن را دست کم نگیرید و سعی کنید گاهی اوقات کاربران خود را به انجام این کار با روش‌های مختلف تشویق کنید.

روش‌های مشاهده اعتبار دامنه و اعتبار صفحه

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، بعد از اینکه گوگل کار با پیج رنک را متوقف کرد، سایت‌های زیادی اقدام کردند که جای آن را بگیرند و برای بهبود کیفیت موتورهای جستجو از جمله گوگل، خدماتی را ارائه دهند مانند ابزارهای سایت MOZ و CheckMoz و Seo Review Tools.

در ابتدا سایت MOZ را معرفی کردیم اما برای دیدن دامین آتوریتی و پیج آتوریتی خود کافیست که بعد از ورود به پنل خود، لینک موردنظر را در آن وارد کنید تا به شما امتیاز مربوط به سایت را نشان دهد.

ابزارهای دیگری هم مثل Check Moz و Seo Review Tools وجود دارند که با استفاده از معیارهایی تقریبا مشابه برای سایت شما نمره‌ای درنظر می‌گیرند. می‌توانید از آن‌ها هم برای فهمیدن دامین آتوریتی و پیج آتوریتی خود استفاده کنید.

راه‌حل‌های کاربردی و موثر برای افزایش دامین آتوریتی (Domain Authority) سایت

گفتیم که بهبود امتیاز دامین آتوریتی به بک لینک‌های سایت شما تا حد زیادی مرتبط است، اما به غیر از این، عوامل و راه‌حل‌های تاثیرگذار دیگری هم وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید خود را نزد گوگل معتبر نشان دهید. در ادامه به معرفی 4 راه‌حل کاربردی برای افزایش دامین آتوریتی و توضیح مختصری درباره‌ هرکدام از آن‌ها خواهیم پرداخت:

افزایش DA با تولید محتوای با ارزش و با کیفیت

اولین گام برای افزایش دامین آتوریتی سایت شما، تولید محتوای باارزش و با کیفیت است. محتوای کاربردی و جذاب که مخاطب را درگیر کند و به پاسخ سوالش برساند، برای شما بسیار مفید خواهد بود. زیرا کاربر اگر از مطلب شما رضایت داشته باشد، آن را برای دوستان خود ارسال می‌کند یا در شبکه‌های اجتماعی قرار می‌دهد. همین اتفاق باعث می‌شود که لینک‌های مفیدی به سایت شما داده شود. این اتفاق نه تنها به افزایش بازدید و ورودی منجر می‌شود، بلکه افزایش اعتبار پیج و در نهایت دامنه را نیز برای شما به دست خواهد آورد.

حضور در شبکه‌های اجتماعی

چیزی که آشکار است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت، پیشرفت روز به روز شبکه‌های اجتماعی است و گوگل هم قطعا با پیشرفت این موضوع ضریب نفوذ شبکه‌های اجتماعی و تاثیرات آن بر سئو را بیشتر خواهد کرد، همانطور که الان نسبت به گذشته، شبکه‌های اجتماعی تاثیر بیشتری دارند. این تاثیرپذیری هم ناشی از سیگنال‌های واقعی و حقیقی است که از سمت کاربران شبکه‌های اجتماعی ارسال می‌شود و می‎تواند به بهینه‌سازی عملکرد الگوریتم‌های گوگل برای کاربران کمک کند. گوگل از این موضوع استفاده می‌کند تا نتایج بهتر و دقیق‌تری به کاربران خود نشان دهد.

اگر محتوای شما در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شود، به این معناست که برای کاربران مفید بوده است و همین کافیست تا گوگل به صدای شبکه‌های اجتماعی توجه کند و به شما به دلیل محتوای باکیفیتی که تولید کردید و از نظر مردم مفید بوده است، امتیاز بیشتری دهد تا کاربران بیشتری بعد از جستجو شما را پیدا کنند.

همچنین با حضور در شبکه‌های اجتماعی می‌توانید کاربران خود را به سمت مطالب سایت خود ارجاع دهید و یا لینکی از مقالات خود را داخل پست خود قرار دهید تا به سایت شما منتقل شوند. این کار هم پالس مثبتی است برای گوگل، پس حضور در شبکه‌های اجتماعی را دست کم نگیرید. اما فراموش نکنید که محتوای شبکه‌های اجتماعی استراتژی خاص خود را می‌خواهد و ورود به این فضا صرفا به دلیل لینک دادن به مقالات نتیجه‌ مطلوبی در بر نخواهد داشت.

حذف لینک‌های شکسته و مخرب سایت

نکته‌ی دیگری که در کنار لینک‌سازی برای وبسایت شما اهمیت دارد، حذف لینک‌های مخرب و شکسته‌ای است که در سایت شما وجود دارد. این لینک‌ها می‌توانند حاصل زمانی باشند که اطلاعات کافی نداشتید یا به اشتباه این لینک‌ها به شما داده شدند. حتما هرچند وقت یکبار لینک‌هایی که به سایت شما داده شده را بررسی کنید و لینک‌های مخرب و بی‌فایده را حذف کنید. گوگل همانطور که با بک لینک از سایت‌های معتبر به شما امتیاز بیشتری می‌دهد، در صورت وجود لینک‌های مخرب هم اعتبار شما را کم خواهد کرد و اجازه نخواهد داد که به رتبه‌های برتر در گوگل برسید. پس برای حذف لینک‌های مخرب و شکسته هرچه سریعتر اقدام کنید.

طراحی یک وبسایت با ساختار کاربرپسند

احتمالا تا به حال به سایت‌هایی که طراحی خاصی ندارند سر زدید. ممکن است بدون آن که به محتوا توجه کنید سایت را ببندید و خارج شوید. اگر هم داخل سایت بمانید، شاید بعد از مدت کوتاهی دل شما را بزند یا رغبتی برای به اشتراک گذاشتن آن نداشته باشید.

با طراحی سایت خود و کاربرپسند کردن آن باعث می‌شوید که توجه مخاطب به سرعت به شما جلب شود و حس کند داخل سایتی وارد شده است که جواب سوالاتش را می‌تواند پیدا کند. ساختار کاربرپسند، مخاطب را تشویق می‌کند تا محتوای شما را به اشتراک بگذارد و برای مدت بیشتری در سایت شما بماند که بسیار برای افزایش اعتبار دامنه‌ی شما مفید است.

بهبود وضعیت لینک‌دهی داخلی سایت

اگر تنها لینک‌سازی را لینک خارجی و بک لینک از سایت‌های دیگر می‌دانید، ضرب المثل «آب در کوزه و ما گرد جهان می‌گردیم» دقیقا شامل حال شماست. لینک‌سازی داخلی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که با انجام آن می‌توانید دامین آتوریتی خود را افزایش دهید. لینک‌سازی داخلی را قبلا در مقاله‌ای جداگانه به طور مفصل توضیح دادیم اما برای تاثیر آن در افزایش دامین آتوریتی باید بگوییم که تاثیر لینک‌سازی داخلی به اندازه‌ی بک لینک‌ها (حتی شاید کمی بیشتر) در افزایش دامین آتوریتی سایت و معتبر دانستن آن توسط گوگل است.

کلام آخر

دامین آتوریتی و پیج آتوریتی یکی از معیارهایی است که می‌تواند به شما کمک کند تا به رتبه‌های برتر گوگل برسید. با انجام راهکارهایی که در این مقاله گفته شد، می‌توانید به راحتی دامین آتوریتی و پیج آتوریتی سایت خود را بهبود ببخشید. توجه کنید که زمانی که روی پیج آتوریتی‌های خود تمرکز کنید، دامین آتوریتی تا حد زیادی به دست می‌آید. در این مقاله سعی شد تا به صورت کامل این دو مفهوم برای شما توضیح داده شود.

منبع: تریبون

آشنایی با CPL یا COST PER LEAD تبلیغات پرداخت هزینه به ازای سرنخ فروش و یا مشتری

CPL چیست یا تبلیغات پرداخت هزینه سرنخ فروش و یا مشتری چیست Cost Per CPL و چرا باید از تبلیغات پرداخت هزینه به ازای سرنخ فروش و مشتری CPL استفاده کنیم و رمز استفاده از آن در چیست و برای بازاریابی چه نوع کسب و کار هایی مناسب است و چرا باید از CPL در بازاریابی و تبلیغات استفاده کنیم.


آشنایی با CPL یا COST PER LEAD تبلیغات پرداخت هزینه به ازای سرنخ فروش و یا مشتری

آژانس دیجیتال مارکتینگ هم سایت با بررسی های انجام داده در زمینه تبلیغات اینترنتی و بازاریابی اینترنتی به این نتیجه رسیده است که به طور کلی روش های متفاوت تبلیغاتی در دنیا وجود دارد که میتواند برای اغلب کسب و کار های اینترنتی مناسب باشد و به نتیجه های ایده آل برسند، یکی از این روش های تبلیغاتی استفاده از CPL یا تبلیغات پرداخت هزینه به ازای سرنخ فروش و یا مشتری Cost Per Lead که در صورتی که یک کاربر برای درخواست یک محصول و یا استفاده از خدمات فرم درخواست را تکمیل کند یا درخواست خرید از طریق وارد کردن اطلاعات تماس و یا ایمیل را انجام بدهد به آن یک سرنخ فروش و یا مشتری CPL می گویند.


CPL یا تبلیغات هزینه به ازی سرنخ فروش و مشتری؟

CPL یا تبلیغات هزینه به ازای سرنخ فروش و یا سرنخ مشتری می باشد که به معنی پرداخت هزینه برای تبلیغات اینترنتی می باشد به ازای هر سرنخ فروش و یا مشتری که با پر کردن فرم اطلاعات درخواستی و لندینگ پیج ها و درج اطلاعات درخواستی توسط کاربران متقاضی خدمات یا محصول می باشند به ازای هر تعداد سرنخ فروش و مشتری یکتا که دریافت کنید و با توجه به بودجه تعیین شده برای این کار هزینه به ازای سرنخ مشتری پرداخت می کنید. با توجه به اینکه شما میتواین بازدهی روش Cost Per Lead را بررسی و محاسبه کنید این روش یک سبک ایده آل و مناسب برای ایجاد بازدهی عالی برای پراخت هزینه های تبلیغاتی تضمینی به جای پرداخت هزینه های تبلغیاتی بی نتیجه است.


چرا از روش تبلیغات پرداخت هزینه به ازای سرنخ فروش COST PER LEAD باید استفاده کنید؟

یکی از مهمترین سوالاتی که اغلب افراد در زمینه Cost Per Lead می پرسند این است که اصلاً چرا باید از روش تبلیغات پرداخت هزینه به ازای سرنخ فروش و مشتری استفاده کنیم، در جواب این سوال باید گفت که شما به طور عادی زمانی که شما تبلیغات انجام می دهید هزینه به صورت عادی محاسبه می‌شود و ممکن است هزینه زیادی بابت این کار پرداخت نمایید چرا که در حالت عادی مشخص نمی‌شود چه تعداد از افراد از بنر و پست شما بازدید و دیدن خواهند کرد و ممکن است هم هیچ نتیجه دلخواهی و مشتری خاصی را بدست نیاورید و این میتواند مانع از دستیابی شما به هدف خود شود، اما در روش تبلیغات CPL یا Cost Per Lead شما هزینه تبلیغات را بر اساس تعداد سرنخ فروش و مشتری پرداخت خواهید کرد، و تا زمانی که مشتری بلقوه ای اطلاعات درخواستی و درخواست استفاده از خدمات و یا محصول را پر نکند شما هیچ هزینه ای پرداخت نخواهید کرد.


مزایای روش تبلیغات پرداخت هزینه به ازای سرنخ فروش و سرنخ مشتری CPL

با استفاده از روش تبلیغاتی سرنخ فروش میتوانید مشتری بلقوه خود را در کمترین زمان بیابید

نتیحه این روش تبلیغاتی بسیار تاثیر گذتر تر از روش های دیگر تبلیغاتی می باشد

توجیه اقتصادی روی پرداخت هزینه به ازای سرنخ فروش و مشتری توجیه دارد

قطعاً در این روش تبلیغاتی نتیجه خواهید گرفت. بهترین دوره بازاریابی دیجیتال

تبلیغات cpl یا Cost per lead چیست


برای افزایش سرنخ های فروش روش تبلیغات پرداخت هزینه به ازای سرنخ فروش و مشتری چه نکاتی راباید در نظر گرفت


Cost Per Lead بازدهی خوبی را در بین کسب و کار های اینترنتی دارد، اما برای گرفتن نتیجه بهتر در CPL یا تبلیغات پرداخت هزینه به ازای سرنخ مشتری چند نکته را باید رعایت کرد تا نرخ تبدیل Conversion Rate را افزایش داد تا بتوان به سرنخ های فروش رسید که شامل پارامتر های زیر می باشد:


ساخت صفحه فرود و لندینگ پیج


بدون شک داشتن یک صفحه فرود و لندینگ پیج مناسب و ایجاد یک هدف مشخص از ساخت لندینگ میتواند برای هر نوع محصول و یا خدماتی نرخ تبدیل به مشتری را افزایش داده و سرنخ فروش ایجاد نماید. 

تبلیغات نمایشی CPM یا پرداخت هزینه به ازای نمایش چیست

زمان مناسب در تبلیغات:

قبل از هر کاری در ارائه تبلیغات اینترنتی باید زمان تبلیغات را در نظر بگیرید که بتوانید بایدهی مناسبی از CPL دریافت کنید.

داشتن تصویر مناسب:بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ

بدون شک یک عکس جذاب

میتوان به اندازه یک محتوای جذاب ١۰۰۰ کلمه ای تاثیر بیشتری در ذهن مخاطب برساند و باعث ایجاد انگیزه برای استفاده از خدمات شود.

انتخاب عنوان جذاب:

روش تبلیغات پرداخت هزینه برای ایجاد سرنخ های فروش نیاز به یک عنوان مرتبط و جذاب دارد تا بتواند راندمان بازدهی را افزایش داده.

تبلیغات پرداخت هزینه به ازای مشتری CPL

ایجاد یک پیشنهاد رد نشدنی:

دادن یک پیشنهاد شگفت انگیز و یا تخفیف فوق العاده میتواند کاربر را مجاب به وارد کردن اطلاعات در فرم درخواستی بکند.

روش های تبلیغاتی CPL پرداخت هزینه به ازای سرنخ مشتری

در اینترنتی روش های مختلفی برای استفاده از CPL یا Cost Per Lead پرداخت هزینه به ازای مشتر وجود دارد، در ادامه به معرفی روش های تبلیغات اینترنتی به صورت هزینه به ازای مشتری می پردازیم که عبارتند از:

تبلیغات در تلگرام:

تبلیغات در تلگرام یکی از روش هایی می باشد که اکثر ایجینت ها برای تحویل سرنخ مشتری و سرنخ فروش تضمینی از این رسانه و با تبلیغات در کانال های مرتبط با موضوع کاری سرنخ های فروش و مشتری تضمینی ایجاد می کنند.

تبلیغات CPC پرداخت هزینه به ازای کیلک Cost per click چیس

تبلیغات در اینستاگرام: دوره آنلاین بازاریابی دیجیتال

تبلیغات در اینستاگرام یکی از بهترین روش های تبلیغاتی در اینترنت می باشد که راندمان این کار نیز در ایجاد سرنخ های مشتری و فروش شگفت انگیز بهوده است، امروزه اکثر افراد برای ایجاد سرنخ های مشتری تضمینی از اینستاگرام نیز جهت ایجاد سرنخ ها استفاده می کنند.

تبلیغات ارسال پوش نوتیفیکین: دوره بازاریابی دیجیتال

تبلیغات پوش از بهترین روش های تبلیغاتی و هدفمند ترین در اینترنت می باشد که به صورت پرداخت هزینه به ازای بازدید CPM و کلیکی می باشد که هزینه های تبلیغاتی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.و میزان CTR آن نسبتاً خوب بوده و بازدهی و ایجاد سرنخ فروش بسیار عالی را خواهد داشت.

تبلیغات پرداخت هزینه به ازای سرنخ فروش  Cost per lead

نتیجه گیری: دوره دیجیتال مارکتینگ

پرداخت هزینه به ازای سرنخ مشتری یا سرنخ فروش یکی از دغدغه های اصلی اغلب کسب و کار های اینترنتی می باشد که هزینه های فراوانی بابت تبلیغات اینترنتی پرداخت می کنند، اما به نتیجه دلخواهی که مد نظر دارند نمی رسند. تبلیغات پرداخت هزینه به ازای سرنخ مشتری این مشکل را تا حدودی حل کرده است و این روش تبلیغاتی را تبدلی به یک روش به صرفه و توجیه پذیر کرده است.

منبع: گنجینه